Λαγκάρντ σε Τσακαλώτο : Οι κανόνες του ΔΝΤ είναι ανελαστικοί

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου οικονομικών, οι Θεσμοί έχουν συμφωνήσει περί της εκπλήρωσης των προαπαιτουμένων της πρώτης αξιολόγησης και θα προχωρήσει άμεσα η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Κάτι που αναμένεται να «κλείσει» και τυπικά στο αυριανό Eurogroup.

Ενώ σε ότι αφορά στο ΔΝΤ οι δύο βασικές προϋποθέσεις που προτάσσονται για να συνεχίσει να συμμετέχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα , όπως κατέστησε σαφές η Κριστίν Λαγκάρντ

στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, είναι το πρόγραμμα να είναι συμπαγές και συγκεκριμένο ενώ ταυτόχρονα το δημόσιο χρέος να είναι βιώσιμο.

Ταυτόχρονα η επικεφαλής του Ταμείου, τόνισε στον Έλληνα Υπουργό οικονομικών ότι οι κανόνες του ΔΝΤ δεν αλλάζουν εύκολα, καθώς πρόκειται για ένα ανελαστικό πλαίσιο αρχών που αφορά με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις περιπτώσεις, που προσιδιάζουν στην ελληνική περίπτωση.

Παράλληλα το θέμα που άμεσα τίθεται στο προσκήνιο είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης με την έλευση των Θεσμών στην Αθήνα στις 18 Οκτώβρη, όπως και το μεθεπόμενο Eurogroup στις 7 Δεκεμβρίου, όπου η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά να λάβει σάρκα και οστά ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους.

Το άρθρο Λαγκάρντ σε Τσακαλώτο : Οι κανόνες του ΔΝΤ είναι ανελαστικοί εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα