Λαγκάρντ: Δεν τελείωσε η κρίση στην ευρωζώνη

«Η κρίση στην ευρωζώνη δεν τελείωσε», προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ από τις Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα προχωρά σε συστάσεις προς την ΕΚΤ.

«Είναι πρόωρο να θεωρηθεί ότι η κρίση νικήθηκε, καθώς οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της ανάπτυξης στην περιοχή θα είναι αρνητικές, αν οι πολιτικοί δεν λάβουν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Αν κοιτάξουμε πέραν των πρωτοσέλιδων, υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια ότι τα πράγματα δεν είναι καλά στην Ευρωζώνη», σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, ενώ συμπλήρωσε πως «η υπερβολικά υψηλή ανεργία σε μεγάλο κομμάτι της Ευρωζώνης απειλεί την ανάκαμψη της οικονομίας».

Όπως διερωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Πώς μπορεί πραγματικά να ξεπεραστεί μια κρίση, όταν το 12% του εργατικού δυναμικού είναι άνεργο; Όταν η ανεργία των νέων είναι σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα και ξεπερνά το 50% σε Ελλάδα και Ισπανία;».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε παράλληλα ότι «η ΕΚΤ πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα και να αναλάβει περαιτέρω δράση κατά των αποπληθωριστικών πιέσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα