Λαφαζάνης-Στρατούλης «ερίζουν» για την κυβερνητική ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας των αντιφατικών δηλώσεων δύο στελεχών του, με αφορμή τις σημερινές τους δηλώσεις, αναφορικά με την ετοιμότητα του κόμματος να κυβερνήσει.

Την αρχή έκανε ο Π. Λαφαζάνης, ο οποίος – ούτε λίγο ούτε πολύ – ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να γίνει κυβέρνηση: «Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο.

Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Στρατούλης, τόνισε: «Θέλουμε, και ξέρουμε και μπορούμε να κυβερνήσουμε. Θα αξιοποιήσουμε την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, θα στηρίξουμε τους αγώνες του λαού για να μην περάσει το πακέτο μέτρων, είναι όρος επιβίωσης του λαού και της χώρας».

Παράλληλα, ο κ. Στρατούλης έθεσε θέμα μονομερούς διαγραφής του χρέους: «Αν δεν περάσουν τα μέτρα και δεν έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει θέμα, για να έρθει νέα κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ με μονομερή διαγραφή του χρέους».

Αναφερόμενος στα ταμεία υγείας των δικηγόρων, των μηχανικών και των δημοσιογράφων, σχολίασε πως «είναι πλεονασματικά και θέλουν να τα εντάξουν στον ΕΟΠΥΥ. Με 3,5 δισ. ευρώ έλλειμμα και σε πλήρη διάλυση γιατί να ενταχθούν τα ταμεία υγείας στον ΕΟΠΥΥ;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα