Λαμπρός τελικός σε «αμφιλεγόμενο» γήπεδο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Το Σάββατο όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Βόλο και συγκεκριμένα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Εκεί, στις 20.30 το βράδυ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με έπαθλο την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. «Αλαλούμ» είχε προηγηθεί για την απόφαση του γηπέδου που θα φιλοξενήσει τον τελικό, αφού οι «κιτρινόμαυροι» πίεζαν ώστε να γίνει στο εθνικό στάδιο, που είναι το ΟΑΚΑ,

ενώ ακούστηκε έντονα και το Παγκρήτιο Στάδιο. Όσον αφορά στο γήπεδο της Κρήτης, έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ, καθώς οι φίλαθλοι της ομάδας θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιήσουν ένα τόσο μεγάλο ταξίδι.

Πολλοί, βέβαια, είναι αυτοί που διαφωνούν με την επιλογή του Πανθεσσαλικού Σταδίου, καθώς υπάρχουν πολλές ελλείψεις. Συγκεκριμένα, ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός, μιας και αυτή την στιγμή γίνονται εργασίες. Επίσης, στην καταμέτρηση που έγινε στις κερκίδες λείπουν 2.780 καθίσματα, τα οποία θα τα προσθέσει η ΕΠΟ. Θυμίζουμε πως στο συγκεκριμένο γήπεδο έγινε ο τελικός του 2007 ανάμεσα σε Λάρισα και Παναθηναϊκό. Τότε είχε προστεθεί η φυσούνα και τα κιγκλιδώματα. Το Πανθεσσαλικό Στάδιο βρίσκεται στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης του Βόλου, κατασκευάστηκε το 2004 για τις ανάγκες του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου, ενώ η κατασκευή του κόστισε περίπου 50.000.000 €. Είναι εύκολα προσβάσιμο από την περιφερειακή οδό του Βόλου. Έχει χωρητικότητα 22.307 θεατών, συνολική επιφάνεια 125.535τμ. και σήμερα αποτελεί έδρα της Νίκης Βόλου και του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει το στάδιο η ΑΕ Λάρισας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ 2007-08.

Η ΑΕΚ είναι η τελευταία ομάδα χρονικά που κατέκτησε το τρόπαιο. Στη λίστα των ομάδων με τις περισσότερες κατακτήσεις βρίσκεται στην 3η θέση έχοντας κατακτήσει 15 Κύπελλα και η συμμετοχή της το Σάββατο στον τελικό θα είναι συνολικά η 23η. Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να αποκλείσουν τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στα ημιτελικά, και έτσι πηγαίνουν με κεκτημένη ταχύτητα για να κατακτήσουν τον τίτλο για 2η σερί χρονιά. Πολλά περιμένουν από τον Σέρχιο Αραούχο, που έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει μεγάλα παιχνίδια, ακόμα και στα πιο σημαντικά ματς.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη έχει κατακτήσει το Κύπελλο 4 φορές, ενώ η τελευταία του επιτυχία ήρθε το 2003. Παρόλα αυτά, έχει συμμετάσχει σε άλλους 13 χαμένους τελικούς, όσους δηλαδή και ο Ολυμπιακός, με τον τελευταίο χρονικά να είναι το 2014 απέναντι στον Παναθηναϊκό. Φαίνεται λοιπόν πως ο ΠΑΟΚ έχει βρει τον τρόπο να φτάνει στον τελικό, αλλά του λείπει το κάτι παραπάνω, το οποίο θα του δίνει τίτλους. Οι φίλαθλοι του «δικέφαλου του Βορρά» ποντάρουν στην δίψα των ποδοσφαιριστών να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη με ένα κύπελλο ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια.

Πρόκειται για ένα ματς που έχει το χαρακτηριστικό στοιχείο κάθε τελικού. Κάθε τελικός είναι απρόβλεπτος και οι πιθανότητες για εκπλήξεις είναι πολύ μεγάλες. Άρα, είναι δύσκολο να γίνει πρόβλεψη και ειδικά για ένα τέτοιο ζευγάρι, όπου αγωνίζονται οι δύο ιστορικοί «δικέφαλοι». Η ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι καυτή, καθώς η κάθε ομάδα έχει 8.000 εισιτήρια προς πώληση στους φιλάθλους της. Ερωτήματα, ωστόσο, εγείρουν οι συνθήκες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως ένα γήπεδο με τόσες ελλείψεις είναι δύσκολο να φυλαχθεί από τις Αρχές και ορατός είναι ο φόβος των πιθανών επεισοδίων. Μακάρι, λοιπόν, να μην αμαυρωθεί μια λαμπρή γιορτή του ποδοσφαίρου και οι πρωταγωνιστές να περιορίζονται μόνο εντός αγωνιστικού χώρου.

Το άρθρο Λαμπρός τελικός σε «αμφιλεγόμενο» γήπεδο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα