Κυβερνητική διγλωσσία για την «13η σύνταξη»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Νέες αναταράξεις στο ενδοκυβερνητικό πεδίο, αλλά και στο γενικότερο πολιτικό σκηνικό της χώρας προκάλεσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης , ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με το επίδομα που δόθηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους ανέφερε ότι «πιάσαμε ένα όριο, θεωρήσαμε ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι σε αυτήν τη φάση με αυτά τα λεφτά που διαθέτουμε πρέπει να πάρουν τα χρήματα», σημειώνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για «σύνταξη

που την δίνουμε μόνο για μία φορά, πρόκειται για υπεραπόδοση εσόδων, που οι ίδιοι οι δανειστές δεν μετράνε».

Ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με την απολογητική επιστολή Τσακαλώτου και τις γενικότερες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης προς τους δανειστές, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι «θα προσπαθήσουμε να την δώσουμε και του χρόνου, όμως δεν την θεσμοθετούμε, αυτό περιγράφει και ο κ.Τσακαλώτος», υπό την προϋπόθεση «αν έχουμε κάποια πλεονάσματα να τα διαθέσουμε στους αδύναμους». Βέβαια στην επιστολή Τσακαλώτου σημειώνεται εμφατικά το εντελώς αντίθετο, ότι δηλαδή η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι στο επέκεινα, στην περίπτωση φυσικά που υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα, αυτά θα διατεθούν για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, την μείωση φορολογικών βαρών και την κάλυψη του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και μετά -φυσικά- από συνεννόηση με τους δανειστές.

Η δήλωση αυτή του υπουργού Επικρατείας, και πνευματικού πατέρα του πρωθυπουργού, αναμένεται να προξενήσει νέες προστριβές με τους δανειστές, καθώς και να δώσει λαβή για επικριτικά σχόλια από την αντιπολίτευση. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση της κυβερνητικής διγλωσσίας, που επεκτείνεται πέραν των ελασσόνων και σε μείζονα θέματα της οικονομικής πολιτικής. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ωστόσο, προσπάθησε να προλάβει τις αντιδράσεις, σπεύδοντας να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία ότι αρχικά δεν ψήφισε το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους.

Τέλος, στις ίδιες δηλώσεις του αναφέρθηκε στον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5%, σημειώνοντας ότι ο στόχος θα πιαστεί, «γιατί θα έχουμε γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, θα ενταχθούμε στην ποσοτική χαλάρωση και θα βγούμε στις αγορές, με όλα αυτά να σημαίνουν ότι θα πέσουν χρήματα στην αγορά και θα έχουμε ανάπτυξη, έτσι θα προκύψει το πρωτογενές πλεόνασμα. Τα έσοδα του Δημοσίου θα πολλαπλασιαστούν».

Το άρθρο Κυβερνητική διγλωσσία για την «13η σύνταξη» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα