Κυβερνητική διάψευση για τα περί νέων εκλογών

Σε διάψευση προχώρησε η κυβέρνηση, μέσω πηγών της, αναφορικά με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του θα οδηγούσαν τη χώρα σε εκλογές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις των εταίρων μας για μεταρρυθμίσεις και μέτρα.

Οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «συνεχίζουμε απρόσκοπτα την αναζήτηση μιας αμοιβαία

επωφελούς λύσης, τηρώντας τη λαϊκή εντολή, και αφήνουμε τους άλλους να απεργάζονται ό,τι σενάρια τους κάνουν να νιώθουν καλύτερα».

Στο δημοσίευμα αναφερόταν ακόμα ότι η ελληνική κυβερνηση θα προχωρούσε σε εκλογές, αναλόγως του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές και προκειμένου να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία.

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Εάν η Ε.Ε. παραμείνει σκληρή, τότε πρέπει να δείξουμε ότι και εμείς παραμένουμε σκληροί. Ο ελληνικός λαός μας στηρίζει», φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα έλληνας υπουργός, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 40% και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «με νέες εκλογές θα μπορούσε να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία – και ταυτόχρονα περαιτέρω στήριξη για την γραμμή του εναντίον των Βρυξελλών».

«Νέες εκλογές θα αποτελούσαν εκ των πραγμάτων δημοψήφισμα για την παραμονή στο ευρώ. Εάν κέρδιζε και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα είχαμε Grexit», δηλώνει στην ίδια εφημερίδα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αλεξάντερ Λάμπσντορφ.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα