Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στη Λιβύη

Νωρίς σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής των διαπραγματεύσεων και ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, Μπερναντίνο Λεόν, ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη χώρα, η οποία θα έχει πρωθυπουργό τον Φαγέζ ελ Σαρατζ και σε θέση αντιπροέδρων τους Αχμάντ Μέιτινγκ, Φατί ελ Μπέζμπρι και τον Μούσα ελ Κόνι.

«Έπειτα

από έναν χρόνο προσπαθειών που καταβλήθηκαν σε αυτή τη διαδικασία με περισσότερες από 150 προσωπικότητες της Λιβύης έχει έρθει επιτέλους η ώρα που μπορούμε να προτείνουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας», ήταν τα λόγια του κ. Λεόν, στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Σκιράτ του Μαρόκου όπου από τη Δευτέρα είχαν ξεκινήσει ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι προτάθηκαν διάφορα πρόσωπα για το νέο υπουργικό συμβούλιο της χώρας, όπως επίσης και σε άλλες θέσεις της κρατικής μηχανής. «Σήμερα σχεδόν 2,4 εκατομμύρια χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια», είπε ο κ. Λεόν, τονίζοντας ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι ο σχηματισμός αυτής της κυβέρνησης μπορεί να επιτύχει. Οι Λίβυοι θα πρέπει να αδράξουν αυτή την ιστορική ευκαιρία να σώσουν τη Λιβύη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα