Κυριάκος: Ντροπή σας, έχετε θράσος – Κουρουμπλής: Δεν θα παραιτηθώ ποτέ (vids)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σκληρή επίθεση στον Παναγιώτη Κουρουμπλή για το θέμα της αντιμετώπισης της ρύπανσης από τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για αμείλικτα ερωτήματα και κατηγόρησε τον υπουργό Ναυτιλίας για καθυστερημένη

αντίδραση σε ένα μείζον πρόβλημα.

«Θέλατε τρεις μέρες για να καταλάβετε τι έχει γίνει. Τι κάνατε στο Λονδίνο;» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Κουρουμπλή να απαντήσει καθυστέρησε 4 ημέρες να ζητήσει βοήθεια του αρμόδιου ευρωπαϊκού οργανισμού EMSA.

«Σαν δε ντρέπεστε. Έπρεπε ήδη να έχετε παραιτηθεί! Κυκλοφορείτε με τέτοιο θράσος, είστε υπεύθυνος για όλα αυτά που έχουν γίνει και μου υψώνετε και τη φωνή σας» είπε ο κ. Μητσοτάκης, με τον κ. Κουρουμπλή μάλιστα να απαντά: «Δεν θα παραιτηθώ ποτέ»!

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και σε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών για το θέμα της ρύπανσης λέγοντας πως «είτε δεν έχουν συναίσθηση τη έκτασης της οικολογικής καταστροφής είτε συνειδητά την υποβαθμίζουν για να καλύψουν τις δικές τους αστοχίες και για το πως η πολιτεία χειρίστηκε αυτό που συνέβη».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον υπουργό Ναυτιλίας για το θέμα της ενημέρωσης των τοπικών αρχών: «Γιατί δεν ενημερώσατε τους δημάρχους και γιατί οι δήμαρχοι αντιμετώπισαν το πρόβλημα όταν είδαν την κηλίδα στις ακτές τους; Πείτε μου ποιος λέει ψέματα. Οι δήμαρχοι ή εσείς που μάλλον δεν αντιληφθήκατε το μέγεθος του προβλήματος;».

Κουρουμπλής: Δεν σας ενημέρωσαν σωστά κ. Μητσοτάκη

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Κουρουμπλής μίλησε για «ατύχημα, που μας έχει συγκινήσει και ανησυχήσει όλους και μας έχει βάλει όλους σε προβληματισμό για το πως συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα».

«Να έχετε προσωπικό μένος μαζί μου αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Γιατί ξέρετε ότι την ευθύνη για αυτά δεν την έχει η πολιτική ηγεσία, είναι το μόνο υπουργείο που δεν έχει. Μου φορτώνετε πράγματα που δεν είναι έτσι, αυτό δεν έχει καμία ηθική».

Ο υπουργός Ναυτιλίας απάντησε και για το θέμα του EMSA, λέγοντας ότι το πλοίο αυτό ήταν σε αποστολή την Τρίτη και το απόγευμα έφτασε στον Πειραιά να ξεφορτώσει.

«Αν σας λέω ψέματα να ζητήσω την παραίτησή μου. Δεν σας ενημέρωσαν σωστά» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

«Ήμασταν αποτελεσματικοί αλλά θα κριθούμε και στο τέλος της ημέρας. Έγινε ό,τι μπορούσε να γίνει καλύτερα» πρόσθεσε ο υπουργός.

Το άρθρο Κυριάκος: Ντροπή σας, έχετε θράσος – Κουρουμπλής: Δεν θα παραιτηθώ ποτέ (vids) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα