Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εκλογές να τελειώνουμε!»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο αρχηγός της ΝΔ είναι απόλυτα κάθετος στην αντιπολιτευτική του τακτική: «Τώρα εκλογές ώστε να τελειώνουμε!». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση για παιχνίδια με τους θεσμούς και το Σύνταγμα. Δεσμεύεται ότι «όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο». Ετοιμάζει τη ΝΔ «για τους σκληρούς τόνους που θα υιοθετήσει η αξιωματική αντιπολίτευση τόσο στην Ολομέλεια,

όσο και στην αυριανή συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τα γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάνει λόγο για «πρωτοφανή σε ταχύτητα ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, που οφείλεται στην απόρριψη της αναξιόπιστης και αναποτελεσματικής κυβέρνησης από πολλούς πολίτες που την εμπιστεύθηκαν».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση για ανικανότητα να εφαρμόσει το μνημόνιο που η ίδια υπέγραψε και εστιάζει την κριτική του στα μέτρα υπερφορολόγησης και περικοπής μισθών και συντάξεων ύψους άνω των 9 δισ. ευρώ. Ο Πρόεδρος της ΝΔ με σκληρή γλώσσα κάνει λόγο «για τον καθεστωτισμό της κυβέρνησης, με καταρρέοντα λαϊκιστικά μορφώματα, προκειμένου να γαντζωθούν στην εξουσία». Επιπροσθέτως παράδειγμα αυτού του καθεστωτισμού θεωρεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. τη «δόλια» απλή αναλογική, στόχος της οποίας, όπως λέει, είναι να καταστήσει την επόμενη κυβέρνηση όμηρο του ΣΥΡΙΖΑ. Εγκαλεί τον κ. Τσίπρα για την περίφημη φράση «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση», που είχε πει, επιστρέφοντας από την Κίνα και τον κατηγορεί ότι αυτή είναι η λογική των παρεμβάσεών του στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για καθεστωτική αντίληψη και επιχείρηση απαξίωσης της Δικαιοσύνης με «συνειδητή», υποβάθμιση του Κοινοβουλίου, αλλά και την παράκαμψη του ΕΣΡ στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτηρίζει τον τηλεοπτικό διαγωνισμό-παρωδία αναφορικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, αφού δεν έχουν ξεκαθαριστεί τα θεμελιώδη ζητήματα συνταγματικότητας που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη. Δεσμεύεται ότι θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, καθώς και ότι ως κυβέρνηση θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει σε κάθε συζήτηση: «Εμείς υπηρετούμε την κοινωνία, τους πολίτες που δοκιμάζονται. Οφείλουμε με τη στάση και τη συμπεριφορά μας να αποδεικνύουμε συνέχεια την πίστη και την αφοσίωσή μας σε αυτή την αποστολή. Στέλεχος της ΝΔ και προκλητικές συμπεριφορές δεν συμβιβάζονται. Ζητώ σκληρή δουλειά και αίσθηση του μέτρου. Ζητώ συνέπεια. Δεν είμαστε εδώ απλώς για να απολαμβάνουμε τα προνόμια της εξουσίας. Είμαστε εδώ για αγώνες και για δημιουργική προσφορά στον ελληνικό λαό και στην πατρίδα μας».

Το άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εκλογές να τελειώνουμε!» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα