Κύπρος: Έβδομη αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής από την τρόικα

Μπορεί εμείς εδώ στην Ελλάδα να συζητάμε για συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές της χώρας μας και για πρόγραμμα μνημονίου για ακόμα τρία χρόνια, όμως στην Κύπρο συνεχίζουν με ομοφωνία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης την βήμα, βήμα έξοδό τους από την κρίση και από τα μνημόνια στα οποία μπήκαν μετά από τη χώρα μας, όμως θα βγουν πριν από εμάς.

Σήμερα, Τρίτη στην Κύπρο

θα πραγματοποιηθεί η έβδομη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής με την παρουσία κλιμακίου τεχνοκρατών της τρόικας που θα έχει στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου συζητήσεις για θέματα που αφορούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Την ίδια στιγμή άλλο κλιμάκιο θα βρεθεί στο υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, προκειμένου να εξετάσει δημοσιονομικά θέματα και την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής της τρόικας αναμένονται στην Κύπρο εντός της εβδομάδας, ενώ αύριο Τετάρτη κλιμάκιο της τρόικας θα μεταβεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας και εν συνεχεία στο υπουργείο Οικονομικών για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, ενώ θα συζητηθεί και η μεταρρύθμιση της δημοσιονομικής διαχείρισης.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα