Κύπρος: Απέρριψε εναλλακτικές προτάσεις η τρόικα

Σκληραίνει η διαπραγματευτική μάχη μεταξύ της τρόικας και της Λευκωσίας, με τις τελευταίες πληροφορίες να φέρουν τους πρώτους να έχουν απορρίψει τις εναλλακτικές λύσεις που προτάσεις της κυπριακής κυβέρνησης για τη συγκέντρωση των 5,8 δισ. ευρώ.

Το κλιμάκιο της τρόικας, συνάντησαν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Νικόλας Παπαδόπουλος,

ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, η βουλευτής της ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα και ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Η τρόικα έχει επίσης σήμερα διαβουλεύσεις και στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, όπου έπεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως εναλλακτική λύση: α) ο περιορισμός της εκροής κεφαλαίων από τις τράπεζες και β) ο διαχωρισμός των στοιχείων των τραπεζών σε «καλά και κακά» και τη δημιουργία των λεγόμενων «τραπεζών γέφυρας».

Στην πρωινή σύσκεψη τεχνοκρατών και εκπροσώπων των κομμάτων απορρίφθηκε και η πρόταση για σύσταση μιας εταιρείας, η οποία θα εκδώσει ομόλογα, τα οποία θα διασυνδέονται με τα έσοδα από το φυσικό αέριο.

Εν τω μεταξύ, άκαρπες απέβησαν οι πρώτες επαφές Κύπρου-Ρωσίας. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο.

Να σημειώσουμε, πως για το απόγευμα της Τετάρτης (18.00) έχει προγραμματιστεί, υπουργικό Συμβούλιο στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Νίκο Αναστασιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα