Κυπελλούχος Ελλάδας με τεσσάρα ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 και μάλιστα κατά τρόπο εμφατικό, καθώς στον 72ο τελικό της διοργάνωσης και με πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ, που έφτασε σε χατ-τρικ (15΄, 50΄, 88΄), συνέτριψε στο ΟΑΚΑ τον φιναλίστ ΠΑΟΚ με 4-1 και έφτασε τους 18 τίτλους στη διοργάνωση. Ενδιάμεσα ο Καρέλης είχε

«γράψει» το 3-0 στο 54΄, ενώ ο Βούκιτς είχε μειώσει για τον «Δικέφαλο» με πέναλτι στο 70΄.

Ο Παναθηναϊκός, όπως γράφει η naftemporiki.gr επέβαλε εξαρχής το γνώριμο παιχνίδι του, δηλαδή πολύ πίεση στην μπάλα για να μπλοκάρει την αντίπαλη ανάπτυξη, να αποκτήσει κατοχή και στη συνέχεια με ταχύτατο transition να φτάσει ως την αντίπαλη περιοχή, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν ολοφάνερο ότι δεν πατούσε καλά στο χορτάρι του ΟΑΚΑ στα πρώτα 35 λεπτά.

Οι «πράσινοι» έκαναν απολύτως σαφείς τις προθέσεις τους πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, όταν ο Γλύκος βούτηξε στη γωνία του για να πετάξει σε κόρνερ το σουτ του Ζέκα. Απέναντι σε μια άμυνα ευάλωτη, οι παίκτες του Αναστασίου ήταν φανερό από νωρίς ότι φλέρταραν με το γκολ, που τελικά ήρθε στο 15ο λεπτό με σκόρερ τον κορυφαίο παίκτη και ηγέτη του νέου Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ.

Σε εκτέλεση κόρνερ και σε φάση διαρκείας, με την πρώτη κεφαλιά του Σουηδού να κοντράρει αλλά τους παίκτες του «Δικέφαλου» να μην μπορούν να απομακρύνουν, ο Μπεργκ με δεύτερη προσπάθεια ξετίναξε τα αντίπαλα δίχτυα. Στο 23΄ οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 2-0, αλλά ο Γλύκος επενέβη και πάλι σωτήρια στο σουτ του Πράνιτς.

Ο ΠΑΟΚ, που ως τότε ήταν «εξαφανισμένος», έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει και να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης στο 37ο λεπτό: ο Στοχ σέντραρε στην «καρδιά» της άμυνας, ο Σαλπιγγίδης πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος από τα τρία μέτρα αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη.

Το παιχνίδι είχε πλέον αποκτήσει πολύ καλό ρυθμό, αφού και ο μακεδονικός σύλλογος έπαιζε καλά, ενώ το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τρεις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες. Αρχικά για τον Παναθηναϊκό με τον Καρέλη στο 40΄ και στη συνέχεια για τον ΠΑΟΚ, με το εξαιρετικό εν κινήσει βολέ του Κίτσιου στο 45΄ να φεύγει άουτ και αμέσως ύστερα με τον Σαλπιγγίδη να μην προλαβαίνει με προβολή σε άδεια εστία!

Το δεύτερο μισό του αγώνα υπήρξε ο ορισμός του ποδοσφαιρικού ρεαλισμού, καθώς στο 50΄ ο Μπεργκ διπλασίασε με εξαιρετικό σουτ κι ενώ ο Γλύκος περίμενε σέντρα, κι αφού στο 52΄ ο Πράνιτς έχασε μόνος νέα τεράστια ευκαιρία, στο 54΄ ο Καρέλης με άπιαστη κεφαλιά «εκτέλεσε» τον διεθνή τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ για τρίτη φορά, με τους «πράσινους» να σκοράρουν δύο γκολ σε τρεις ευκαιρίες!

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στη μείωση του σκορ με πέναλτι του Βούκιτς στο 70ό λεπτό, το οποίο είχε κερδίσει ένα λεπτό νωρίτερα ο Λίνο, που ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Αμπέντ, αλλά ο «μεγάλος» Σουηδός του Παναθηναϊκού, το «λαχείο» των Αναστασίου και Νταμπίζα, ο Μπεργκ, έβαλε το «κερασάκι» στην ολόγλυκη «τούρτα» που κέρασαν τους φίλους τους οι «πράσινοι», κάνοντας το τελικό 4-1 στο 88΄.

Keywords
Τυχαία Θέματα