Κρυολιπόλυση: Εξαλείψτε το επίμονο τοπικό λίπος, χωρίς χειρουργείο, με μία εφαρμογή

Είναι γνωστό σε όλους μας πόσο ενοχλητικό είναι το τοπικό πάχος, όταν μάλιστα συσσωρεύεται σε ιδιαίτερα εμφανή σημεία του σώματος. Ειδικά στις γυναίκες, σε ψωμάκια, κοιλιά, μέση, μπράτσα, ενώ στους άνδρες συνήθως γύρω από την περιοχή της κοιλιάς «σωσίβιο».

Του Απόστολου Γαϊτάνη, πλαστικού χειρουργού

Ένας εναλλακτικός τρόπος για την αντιμετώπισή του – εκτός από τον παραδοσιακό εκείνο της λιποαναρρόφησης – είναι η μέθοδος της κρυολιπόλυσης με το σύστημα Coolsculpting, που προκαλεί βλάβη στα λιποκύτταρα μέσω του κρύου. Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο, κατά τη διάρκεια

της οποίας εφαρμόζεται μια ειδική κεφαλή σαν βεντούζα στην περιοχή, που επιθυμούμε να προκαλέσουμε συρρίκνωση των λιποκυττάρων. Παράλληλα, ασκείται ελαφρά αναρρόφηση των ιστών και στη συνέχεια διοχετεύεται χαμηλή θερμοκρασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση βλάβης στα λιποκύτταρα και τη δημιουργία μιας φλεγμονώδους αντίδρασης σε αυτά. Έτσι, λοιπόν ο οργανισμός κινητοποιεί τους μηχανισμούς της φλεγμονής με αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να υποστρέφουν – μειώνονται. Όσον αφορά στον πόνο είναι ελάχιστος-αμελητέος.

Η κρυολιπόλυση εφαρμόζεται σε περιοχές με συσσωρευμένο τοπικό λίπος, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού ή δερματολόγου.

Η θεραπεία της κρυολιπόλυσης χρειάζεται μία συνεδρία. Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής θεραπείας, μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά έως και 2 ώρες περίπου. Μετά την εφαρμογή η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία της ή να πάει στο γυμναστήριο. Το αποτέλεσμα αρχίζει να γίνεται εμφανές μετά από 4 εβδομάδες, αφού τα λιποκύτταρα, που έχουν υποστεί βλάβη, υποστρέψουν και το λεμφικό σύστημα παροχετεύσει τα στοιχεία της βλάβης. Το αποτέλεσμα γίνεται ορατό 1,5 μήνα περίπου μετά την εφαρμογή.

Σημειώνεται, τέλος, πως το σύστημα κρυολιπόλυσης είναι αξιόπιστο και εγκεκριμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα