Κρούσματα σήμερα Ελλάδα (7/11): Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονoϊό

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα (7/11): Τριάντα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ σε 2917 ανέρχονται τα νέα κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 207. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2556 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός

αριθμός των κρουσμάτων είναι 54809, εκ των οποίων το 54.3% άνδρες. 4386 (8.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15400 (28.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

207 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 45 (21.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 34 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 749 θανάτους συνολικά στη χώρα. 298 (39.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Lockdown: Αδειοι οι δρόμοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα

Σε δεύτερο lockdown μπήκε από σήμερα η χώρα καθώς από τα ξημερώματα τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού μετά τους συνεχόμενα υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων που καταγράφονταν τα τελευταίες μέρες. Το δεύτερο lockdown θα ισχύσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, με τον πρωθυπουργό να τονίζει σήμερα ότι την ανάγκη «να περιοριστούμε πρόσκαιρα για να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας και να μπορέσουμε σταδιακά να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς». Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι έτσι «θα σώσουμε το Δεκέμβριο σε οικονομικό επίπεδο» και «θα κάνουμε Χριστούγεννα τα οποία σίγουρα θα είναι διαφορετικά τα Χριστούγεννα από αυτά τα οποία έχουμε συνηθίσει αλλά όχι Χριστούγεννα τα οποία θα επιβάλλονται από κανόνες πολύ αυστηρών περιορισμών».

Όπως όλα δείχνουν πάντως οι πολίτες στην πλειοψηφία τους πειθαρχούν στα μέτρα, αν και σε σαρωτικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν σε λαϊκή αγορά της Ηλιούπολης Αττικής επιβλήθηκαν τσουχτερά πρόστιμα, αλλά και αναστολή λειτουργίας σε 12 πωλητές, ενώ και στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να μην τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα σε λαϊκή αφορά.
Συνολικά πάντως, στην Αθήνα η κίνηση ήταν μικρή σήμερα καθώς οι περισσότεροι πολίτες είχαν φροντίσει να μην κυκλοφορούν, όπως προβλέπεται. Μάλιστα από το πρωί του Σαββάτου ο Δήμος Αθηναίων κάνει απολυμάνσεις σε πολυσύχναστους δρόμους, συμβάλλοντας να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Από τις έξι το πρωί του Σαββάτου και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες ολόκληρη η χώρα ξαναζεί στιγμές παρόμοιες με αυτές του lockdown της περασμένης άνοιξης, μετά την επιβολή των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Δείτε ακόμηLockdown: Αυτό είναι το ΦΕΚ – Όλα τα μέτρα αναλυτικάLockdown: Τι ισχύει στον αθλητισμό μέχρι τις 30 ΝοεμβρίουΣαρωτικοί έλεγχοι στις λαϊκές αγορές- “Βαριές καμπάνες” πρώτη μέρα lockdownΟ Covid “χτύπησε” το άλλοτε covid free Καρπενήσι – Αυξάνονται τα κρούσματαΑγριεύει το lockdown: Τα πρόστιμα θα εισπράττονται, έφοδοι σε σπίτια για πάρτι, έλεγχος και σε αναρτήσειςΠώς θα γίνονται οι μετακινήσεις με ΙΧ, ταξί, λεωφορεία – Τι ισχύει για τις πτήσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα