Κροκέτες με μανιτάρια – Το καλύτερο ορεκτικό για τον γιορτινό μπουφέ

Oι ετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι σιγά σιγά έχουν ξεκινήσει και αποψινός στόχος είναι να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας. Μία νόστιμη και εύκολη συνταγή για κροκέτες θα τους ανοίξει την όρεξη πριν έρθει το κυρίως πιάτο.

Υλικά για 4-6 άτομα200 γραμμάρια μανιτάρια400 γραμμάρια πατάτες1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό100 γραμμάρια τυρί έμενταλ τριμμένο20 γραμμάρια βούτυρο2 αβγά1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά2 κουταλιές του γλυκού ξίδι2 κουταλιές του γλυκού ΑλάτιΛάδι για τηγάνισμαΕκτέλεσηΞεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο
νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνουμε σε πουρέ.Σε ξύλο κοπής κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρουμε σε βούτυρο 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί, το βασιλικό, το ένα αβγό και αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες μακρόστενες όπως οι κροκέτες, βουτάμε κάθε κροκέτα στο δεύτερο αβγό και σε πιάτο με τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Keywords
Τυχαία Θέματα