Κρήτη: Εξάρθρωση δύο πολυμελών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και όπλων

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η ευρεία αστυνομική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε χθες για την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών, διακίνησης όπλων και ζωοκλοπών.

Συνελήφθησαν συνολικά, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δεκαέξι μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 67 ατόμων, τα οποία είτε συμμετείχαν στις δύο εγκληματικές οργανώσεις, είτε συνεργάζονταν με αυτές σε διάφορες παράνομες δραστηριότητες και δοσοληψίες.

Πιο

συγκεκριμένα, την 1η Εγκληματική Οργάνωση συγκροτούσαν 15 μέλη και τη 2η  συγκροτούσαν 19 μέλη.

Τα υπόλοιπα άτομα, που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες ως κατηγορούμενοι για διάφορα αδικήματα, εμπλέκονται κυρίως σε δοσοληψίες με τις εγκληματικές οργανώσεις, σχετικά με αγορά και διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, φυσιγγιών και ζώων.

Από τους τρεις αστυνομικούς που συνελήφθησαν, οι δυο (Αξιωματικός και Αρχιφύλακας) κατηγορούνται για συμμετοχή στις εγκληματικές οργανώσεις, ως απλοί συνεργοί και η παράνομη δράση τους - διασύνδεση με τις εγκληματικές οργανώσεις προσδιορίζεται στην παροχή πληροφοριών για διενεργούμενες αστυνομικές επιχειρήσεις. Ο τρίτος αστυνομικός, ανθυπαστυνόμος εμπλέκεται σε υπόθεση απόπειρας αγοραπωλησίας πολεμικού όπλου Kalashnikov. Και οι τρεις κατηγορούνται επιπλέον για παράβαση καθήκοντος, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι δυο εγκληματικές οργανώσεις είχαν συσταθεί και δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια και σε ορισμένες περιπτώσεις συνεργάζονταν.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα