Κρίσιμες αποφάσεις στη σημερινή συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Συνάντηση θα έχουν σήμερα στις 10:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την οποία θα παρθούν αποφάσεις για τις κινήσεις της κυβέρνησης μετά την αποτυχία συμφωνίας με την τρόικα στο Παρίσι. «Αγκάθι» παραμένει το δημοσιονομικό κενό το οποίο η τρόικα

ανεβάζει στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν ξεπερνά το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω, οι δυο κυβερνητικοί εταίροι καλούνται να επαναχαράξουν τη διαπραγματευτική γραμμή της Αθήνας, με δεδομένο ότι τα χρονικά περιθώρια για ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, πριν το τελευταίο τακτικό Eurogroup του έτους, στις 8 Δεκεμβρίου, είναι πλέον ασφυκτικά.

Μετά από περισσότερες από 14 ώρες συζητήσεων στη γαλλική πρωτεύουσα φέρεται να υπήρξε κάποια σύγκλιση σε άλλα εκκρεμή θέματα, όμως το κορυφαίο, που είναι το δημοσιονομικό κενό και το μέγεθός του, χωρίζει τις δύο πλευρές από την επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου Bloomberg στο Παρίσι, μετά τη συνάντηση με την ελληνική αποστολή, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα υποστήριξε πως οι επαφές μεταξύ των δυο πλευρών θα συνεχιστούν, χωρίς όμως να υπάρχουν πληροφορίες για σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα