Κρατείται στη Βόρειο Κορέα 24χρονος αμερικανός τουρίστας

Με την κατηγορία της «απερίσκεπτης συμπεριφοράς» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εισόδου στην χώρα, κρατείται στην Βόρειο Κορέα ένας αμερικανός τουρίστας, όπως ανακοινώθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, την στιγμή μάλιστα που στη νότια πλευρά της κορεατικής χερσονήσου βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποιώντας την Πιονγκ Γιάνγκ για νέες κυρώσεις λόγο του πυρηνικού της προγράμματος.

«Το αρμόδιο όργανο της Λαϊκής Δημοκρατίας

της Κορέας έθεσε υπό κράτηση τον Αμερικανό, Μίλερ Μάθιου Τοντ, 24, στις 10 Απριλίου για απερίσκεπτη συμπεριφορά στη διάρκεια της τυπικής διαδικασίας για είσοδο στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας» αναφέρει το KCNA, λέγοντας ότι ο νεαρός είχε ως στόχο να ταξιδέψει στη χώρα.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, KCNA, ο νεαρός έσκισε την τουριστική του βίζα, φωνάζοντας: «Έχω έρθει εδώ, γιατί διάλεξα τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ως καταφύγιο».

Επίσης ο Κένεθ Μπάε, ένας αμερικανο-κορεάτης ιεραπόστολος, κρατείται για πάνω από ένα χρόνο στη Βόρειο Κορέα και έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια καταναγκαστικών έργων, με την κατηγορία «εγκλημάτων κατά του κράτους».

Keywords
Τυχαία Θέματα