Κουβέλης: Μέσω ΔΕΗ (και) ο ενιαίος φόρος ακινήτων

Με τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα αντικατασταθεί το ειδικό τέλος (το γνωστό «χαράτσι») που εισπράττεται μέχρι σήμερα, μέσω της ΔΕΗ. Αυτό δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο

του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουβέλης, για το θέμα αυτό υπήρχε συμφωνία και των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ωστόσο και ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, αν και υπάρχει το περιθώριο, για όποιον δεν επιθυμεί να το πληρώσει στους λογαριασμούς ρεύματος, να μεταφέρεται το σχετικό ποσό στις εφορίες.

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε πως ο ενιαίος φόρος θα είναι ελαφρύτερος για τους πολίτες, καθώς θα έχει προοδευτικό χαρακτήρα, ενώ τόνισε πως και οι τρεις αρχηγοί προχωρούν με κοινή θέση στις συζητήσεις με την τρόικα.

Σε σχετική δήλωση προχώρησε και ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Ωστόσο, όλα αυτά είναι υπό την έγκριση της τρόικας, η οποία - σε κάθε περίπτωση - επιθυμεί να δει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών να εισπράττει τα αναμενόμενα έσοδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα