Κοσμοσυρροή για την ενθρόνιση του Πάπα

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν από τα ξημερώματα σήμερα την πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, όπου ο Πάπας Φραγκίσκος τελεί την πρώτη του θεία λειτουργία.

Ο Ποντίφικας χαιρέτισε το πλήθος που τον επευφημούσε καθώς έφθανε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με το ανοιχτό παπικό όχημα.

Εκτιμάται ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο πιστοί θα παρακολουθήσουν την τελετή ενθρόνισης.

Για πρώτη φορά από το Σχίσμα των δύο Εκκλησιών το 1054, παρίσταται σε τελετή ενθρόνισης Πάπα ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Την Ελλάδα

στην τελετή θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ στη Ρώμη κατέφτασαν οι 132 επίσημες αντιπροσωπείες που θα παραστούν στην σημερινή τελετή.

Στις πολιτικές προσωπικότητες που είναι παρούσες στην ενθρόνιση, συμπεριλαμβάνονται η Άνγκελα Μέρκελ, η αργεντινή Πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, οι πρόεδροι του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Ζοζέ Μπαρόζο.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το κέντρο της Ρώμης και η περιοχή σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω από το Βατικανό καθώς ελικόπτερα πετούν πάνω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου ενώ επί ποδός είναι 3.000 καραμπινιέροι και άνδρες της δημοτικής αστυνομίας.

Μετά το γύρο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με το παπικό όχημα για να χαιρετίσει τους πιστούς, ο Πάπας προσευχήθηκε στο εσωτερικό της Βασιλικής, στον τάφο του Αγίου Πέτρου, μαζί με περίπου δέκα αρχιερείς, ανάμεσα στους οποίους πατριάρχες καθολικών εκκλησιών της Ανατολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα