Κόντρα ΥΠΕΣ-ΝΔ με φόντο τη χρηματοδότηση των κομμάτων

«Τα ακριβή στοιχεία κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών στις 19 Δεκεμβρίου, στη Βουλή των Ελλήνων, για τη χρηματοδότηση των κομμάτων για το 2011, όπως αυτά είχαν προϋπολογιστεί βάσει των κρατικών εσόδων, κατ' εφαρμογή της νομοθεσίας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση, με αφορμή τη δήλωση του Γενικού Διευθυντή της ΝΔ Αθανάσιου Σκορδά περί του αντιθέτου.

Ο κ. Σκορδάς δήλωσε ότι «είναι τουλάχιστον ανεύθυνο να δίνονται από υπεύθυνες αρχές λανθασμένα στοιχεία σε ό, τι αφορά τη χρηματοδότηση

των κομμάτων, καθώς η αλήθεια είναι ότι για το 2011 η ΝΔ εισέπραξε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ λιγότερα απ' ό, τι το 2010».

Στην ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών επισημαίνεται ότι «η αναφορά, σε δήλωση του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάση Σκορδά, στην εκταμίευση προς αυτή 12.749.671 ευρώ αφορά στις τρεις πρώτες δόσεις της χρηματοδότησης για το 2011 και δεν αναιρεί την ακρίβεια της συνολικής χρηματοδότησης, δεδομένου ότι τα κόμματα, όπως γνωρίζουν, έχουν λαμβάνειν και την τελευταία δόση του 2011. Η εκχώρηση των δόσεων της χρηματοδότησης των κομμάτων στις τράπεζες, λόγω δανείων τους, δεν αφορά το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο δεν έχει καμιά ανάμειξη στο θέμα αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, με επιστολή του στις 21 Δεκεμβρίου 2011 προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ζήτησε τη σύγκλησή της προκειμένου «τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τροποποιήσεις ή συμπληρώσεις του υφιστάμενου καθεστώτος, ώστε στη συνέχεια να γίνει επεξεργασία των προτάσεων της κυβέρνησης για το θέμα», κάτι το οποίο θα γίνει στις 24 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα