Κοντοί vs ψηλοί: Ποιους προτιμούν περισσότερο οι γυναίκες…!

Κάποιοι λένε πως το ύψος δεν μετράει, ωστόσο, από ό, τι δείχνει η αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό εξελικτικής ψυχολογίας «Evolutionary Psychology», το ύψος τελικά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για το γυναικείο φύλο.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ψηλοί άνδρες έχουν μεγαλύτερη πέραση στις γυναίκες, την ίδια στιγμή, που οι πολύ κοντές γυναίκες βρίσκουν δυσκολότερα σύντροφο σε σχέση με τις ψηλές.

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Ντέηβιντ Φρέντερικ του Πανεπιστημίου Τσάπμαν της Καλιφόρνια, οι κοντοί

άνδρες έχουν κατά μέσο όρο 5 σεξουαλικές συντρόφους στη ζωή τους, έναντι 7 έως 8 των ψηλών.

Η έρευνα, που έγινε μεταξύ περίπου 60.000 ετεροφυλόφιλων ανδρών και γυναικών, ηλικίας 30 έως 44 ετών, επιβεβαίωσε ότι οι γυναίκες τείνουν να προτιμούν άνδρες ψηλότερους από τις ίδιες.

Όσον αφορά στο βάρος, οι άνδρες με μεσαίο δείκτη σωματικής μάζας (αναλογία βάρους προς ύψος από 19 έως 24) είναι αυτοί με τις περισσότερες «επιτυχίες», ενώ οι πολύ λεπτοί άνδρες, με βάρος κάτω του κανονικού (μικρότερη από 18.5 η αναλογία βάρους-ύψους), φαίνεται πως τα πάνε χειρότερα από όλους, κάτι που ισχύει επίσης για τις λιποβαρείς γυναίκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα