Κωνσταντοπούλου: Η Δημοκρατία κρίνεται από το πόσο χώρο αφήνει στους νέους

Στη Βουλή των Εφήβων μίλησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας παράλληλα τους νέους σχετικά με τα αποτελέσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Μάλιστα, όπως είπε «οι νέοι, χωρίς να έχουν ψηφίσει ποτέ και χωρίς ποτέ

να έχουν συμμετάσχει σε πολιτικές αποφάσεις, καλούνται να πληρώσουν ο καθένας 40.000 ευρώ ως αναλογία τους στο δημόσιο χρέος».

«Όποιος σας πει ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο, σας λέει ψέματα, θέλει να σας περιθωριοποιήσει και εξυπηρετεί τα σχέδια της χαμένης γενιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη», ανέφερε η κα Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στους έφηβους βουλευτές, οι οποίοι συνεδρίασαν σε Ολομέλεια, κατά τη σημερινή τελευταία ημέρα του εκπαιδευτικού προγράμματος της Βουλής των Εφήβων.

«Η Δημοκρατία κρίνεται από το πόσο χώρο αφήνει στους νέους», υποστήριξε η κα Κωνσταντοπούλου, υπογραμμίζοντας: «Για τη ζωή σας έχετε το λόγο πρώτα εσείς. Έχετε το παρόν και το μέλλον στα χέρια σας. Σπάστε τα δεσμά που σας θέλουν παθητικούς δέκτες. Να είστε αληθινοί και αληθινές».

Από την Ολομέλεια της Κ” Συνόδου της Βουλής των Εφήβων ψηφίστηκε η νομοθετική πρόταση με τίτλο «Αρχές και κανόνες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των διακρίσεων στο σχολείο» των Ομάδων Διαβούλευσης και της Επιτροπής Νομοθετικού Έργου της Βουλής των Εφήβων, οι οποίες αποτελούνται από τους μαθητές της Β” τάξης των δημόσιων και ιδιωτικών γενικών λυκείων και ΕΠΑΛ της Ελλάδας και της Κύπρου, των ελληνικών λυκείων του εξωτερικού, καθώς και των ΕΠΑΛ του ΟΑΕΔ που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Με πρόταση της κας Κωνσταντοπούλου, το νομοσχέδιο θα διαβιβαστεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για να εξετασθεί κατά την επόμενη σύνοδο της Βουλής των Ελλήνων.

«Αυτό που ζείτε είναι μία ψευδαίσθηση. Είναι η βαλβίδα που ανοίγει για να εξατμιστεί το καζάνι που βράζει», ανέφερε ο Μανώλης Γλέζος, απευθυνόμενος από το βήμα της Ολομέλειας στους έφηβους βουλευτές. Ο κ. Γλέζος επεσήμανε ότι «ο θεμέλιος λίθος του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία, ο λαός να έρθει πραγματικά στην εξουσία, εκείνος να είναι κυρίαρχος και να αποφασίζει για όλα, ενώ η τελική εκτελεστική εξουσία είναι εκείνοι που έχουν την εντολή του». Μάλιστα, μίλησε για «παραδοξότητα, όταν οι υποψήφιοι στις εκλογές ζητούν την ψήφο του λαού και όχι την εντολή του».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα