«Κωλοτούμπα» από τον Πελέ για τις διαδηλώσεις, μετά την κατακραυγή

Ο κορυφαίος -κατά πολλούς- ποδοσφαιριστής που υπήρξε ποτέ, κατάφερε να εξοργίσει τους Βραζιλιάνους καθώς πήρε θέση κατά των μαζικών διαδηλώσεων που γίνονται εδώ και λίγες μέρες στην Βραζιλία.

Ο Πελέ κάλεσε τους χιλιάδες διαδηλωτές να φύγουν από τους δρόμους και να αφοσιωθούν στο ποδόσφαιρο. Σε μια σύντομη τηλεοπτική του εμφάνιση στο δίκτυο O Globo TV,

ο Πελέ δήλωσε: «Ας ξεχάσουμε όλη αυτή την αναταραχή που συμβαίνει στη Βραζιλία, όλες αυτές τις διαδηλώσεις και ας θυμηθούμε ότι η εθνική μας ομάδα είναι η χώρα μας και το αίμα μας». Αυτές οι δηλώσεις του Πελέ εξόργισαν τους Βραζιλιάνους με αποτέλεσμα να τον χλευάσουν στο twitter. Ένας χρήστης έγραψε: «Πήγαινε στα νοσοκομεία, μπες σε ένα λεωφορείο χωρίς την προσωπική σου ασφάλεια και μετά θα δούμε αν θα συνεχίσεις να λες τέτοιες βλακείες», ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Πελέ, η υπεροψία σου είναι ευθέως ανάλογη της ποδοσφαιρικής σου ιδιοφυίας». Μετά τις αντιδράσεις, το «μαύρο διαμάντι» αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τη στήριξή του στις ειρηνικές διαδηλώσεις με στόχο καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα