Κοκαΐνη – Μακεδονία: Ναρκωτικά, πίσω από το… πιτμπουλ

Κοκαΐνη – Μακεδονία: Ένα πιτμπουλ, στεκόταν, μέσα σε δωμάτιο, μπροστά από περίπου ένα κιλό κοκαΐνης, που αναζητούσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πολυγύρου Κεντρικής Μακεδονίας. Όταν  διαπίστωσαν ότι η είσοδος στο δωμάτιο ενείχε κινδύνους με απρόβλεπτες συνέπειες, είπαν στην σύντροφο του ιδιοκτήτη του σπιτιού, να απομακρύνει τον σκύλο για να γίνει η έρευνα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έτσι κι έγινε. Η έρευνα στο πλαίσιο εξάρθρωσης ομάδας που διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη, έφερε στα χέρια των αστυνομικών συνολικά 936 γραμμάρια κοκαΐνης, 11 γραμμάρια κάνναβης, σκευάσματα για νόθευση της κοκαΐνης,

ένα πιστόλι κρότου και ζυγαριά ακριβείας.

Ήταν το τελευταίο στάδιο μιας μεγάλης επιχείρησης της Ασφάλειας Πολυγύρου, που ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη δύο ανδρών και των συντρόφων τους για εμπλοκή με διαφορετικούς ρόλους στην υπόθεση των ναρκωτικών. Εν τέλει οι δύο άνδρες προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή ενώ οι γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα. Μέσα από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει και μία νέα πραγματικότητα για τις τιμές των ναρκωτικών ανά είδος, λόγω του κορωνοϊού!

Η τιμή των ναρκωτικών εκτοξεύτηκε

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι “λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ως ένα από τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού Covid-19, οι ποσότητες των ναρκωτικών που διακινούνται είναι περιορισμένες και κατά συνέπεια η τιμή τους είναι αυξημένη”. Έτσι και η πληροφορία που έφθασε στην ασφάλεια Πολυγύρου ανέφερε ότι διακινούνται κοκαΐνη και χασίς σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αντί 90 ευρώ και 10 ευρώ, αντίστοιχα το γραμμάριο! Για την υπόθεση, αναφέρει η Αστυνομία,  συνελήφθησαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Έρευνες και σε “καβάτζα”

Ειδικότερα εντοπίσθηκαν τα παραπάνω άτομα και πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δύο οικίες τους, καθώς και σε διαμέρισμα – «καβάτζα» που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 936,4 γραμμαρίων, ποσότητες κάνναβης βάρους 111 γραμμαρίων, 4 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσαν μέσα σε δοχεία,  φαρμακευτικά σκευάσματα για τη νόθευση κοκαΐνης,

2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

συνολικό χρηματικό ποσό των 2.685 ευρώ,

ένα πιστόλι κρότου με φυσίγγια,

σάκοι μεταφοράς και νάιλον συσκευασίας των ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα όχημα και έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Τι είναι τα πίτμπουλ

Τα πίτμπουλ δημιουργήθηκαν από προσεκτική εκτροφή τεριέ μαζί με μπουλντόγκ για να δημιουργηθεί ένας σκύλος που θα έχει την προθυμία και την ευκινησία του τεριέ με τη δύναμη του μπουλντόγκ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτά τα σκυλιά χρησιμοποιήθηκαν σε αιματηρά σπορ όπως οι σκυλοταυρομαχίες, οι αρκουδομαχίες και οι κοκορομαχίες. Αυτά τα αιματηρά σπορ επίσημα εξαλείφθηκαν το 1835 καθώς η Βρετανία άρχισε να αναπτύσσει νόμους περί της καλής διαβίωσης των ζώων.

Τα πιτμπουλ είναι κατά κάποιο τρόπο και σκυλιά συντροφιάς, και σκυλιά της Αστυνομίας αλλά και σκυλιά θεραπείας. Η Αστυνομία αναφέρει ότι τα σκυλιά αυτά χρησιμοποιούνται για φαύλους σκοπούς,  όπως την φύλαξη παράνομων επιχειρήσεων ναρκωτικών ουσιών, χρήση ενάντια της Αστυνομίας και ως σκυλιά επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα