Κοιμηθείτε καλά, για να είστε γόνιμοι!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Βοστώνης εξηγεί για ποιο λόγο ένα οκτάωρο ύπνου έχει τόσο μεγάλη αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τώρα, ερευνητές μας λένε πως μέχρι και η γονιμότητα έχει άμεση σχέση με τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου. Μετά από ανάλυση 790 ζευγαριών που προσπαθούσαν να κάνουν παιδί, οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας, Λορίν Γουάιζ, διαπίστωσαν πως ο ύπνος κάτω ή άνω των 8 ωρών, επηρεάζει

αρνητικά τη γονιμότητα. Για την ακρίβεια, ο άνδρας έχει μειωμένη πιθανότητα να κάνει παιδί στο μεγάλο ποσοστό του 42%!

Σημαντικό είναι να αναφερθεί, πως η σύνδεση ανάμεσα στον ύπνο και τη γονιμότητα δεν αποδεικνύει πως η διάρκεια που ο οργανισμός κοιμάται έχει αποκλειστικά την ευθύνη για την υπογονιμότητα των ανδρών. Το βάρος, η ηλικία, η συχνότητα της σεξουαλικής επαφής και το κάπνισμα δεν παίζουν ρόλο στη συσχέτιση αυτή.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εξάρτηση της γονιμότητας από τον ύπνο, έχει να κάνει με την παραγωγή τεστοστερόνης που συμβαίνει κυρίως το βράδυ και ευνοεί την αναπαραγωγή στο ανδρικό φύλο.

Τα στοιχεία που έχει η επιστημονική κοινότητα στα χέρια της για το πώς ο ύπνος επηρεάζει την ανδρική γονιμότητα σε άνδρες και γυναίκες είναι ελάχιστα. Το 85% των ζευγαριών κάνουν παιδί σχετικά αμέσως όταν αποφασίσουν να έρχονται σε επαφή συχνότερα, με το 15% να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Στο ίδιο αμερικανικό συνέδριο μία άλλη έρευνα έδειξε πως οι άνδρες που παίρνουν φάρμακα για την υπέρταση (beta-blockers και αναστολείς ACE), παρόλο που μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπογόνιμοι.

Η μελέτη για τη σχέση ύπνου- γονιμότητας δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί.

Το άρθρο Κοιμηθείτε καλά, για να είστε γόνιμοι! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα