Κομπάνι: Αντεπίθεση των Κούρδων που απωθούν τους τζιχαντιστές

Στην αντεπίθεση έχουν περάσει οι Κούρδοι μαχητές στην πόλη Κομπάνι που βρίσκεται στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Οι Κούρδοι που το τελευταίο διάστημα είχαν επιδοθεί σε μια σκληρή άμυνα αφού αρχικά συγκράτησαν τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους τώρα αρχίζουν να επιτίθενται κερδίζοντας έδαφος και ανακαταλαμβάνοντας θέσεις που είχαν χάσει από τους τζιχαντιστές.

Σε αυτό έχουν συμβάλλει και οι σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί των τελευταίων ημερών οι οποίοι επέφεραν καίρια πλήγματα στους τζιχαντιστές. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι επί δύο

ημέρες, πραγματοποιήθηκαν 40 αεροπορικοί βομβαρδισμοί γύρω από την πόλη, ενώ οι άνδρες και οι γυναίκες των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG) των Κούρδων απωθούν ολοένα και μακρύτερα τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σε δύο από τα τρία μέτωπα, ενώ στο τρίτο τους έχουν καθηλώσει.

Ο συνδυασμός των αεροπορικών επιδρομών με την παρουσία εμπειροπόλεμων ενόπλων στο έδαφος, οι οποίοι μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα κατευθύνουν τα πλήγματα από αέρος κατά του ISIS, αποτελεί, σύμφωνα με κάποιους την καλύτερη απόδειξη πως μόνοι τους οι βομβαρδισμοί δεν είναι αρκετοί για να ανακόψουν την ορμή του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, συνολικά, από τη μάχη του Κομπάνι μέχρι σήμερα περίπου 662 ένοπλοι έχουν χάσει τη ζωή του κι από τις δύο πλευρές με αρκετούς να πέφτουν νεκροί από τις αμερικανικές και συμμαχικές βόμβες.

Keywords
Τυχαία Θέματα