Κλειστό το κέντρο λόγω απεργιακών συλλαλητηρίων

Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας λόγω των απεργιακών συλλαλητηρίων της Πρωτομαγιάς. Αυτήν την ώρα, στο Σύνταγμα πραγματοποιείται συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ενώ παράλληλη συγκέντρωση πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλ.Κλαυθμώνος. Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιούν

στο Αρχαιολογικό Μουσείο κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστέρας.

Κλειστοί σταθμοί του μετρό λόγω των συγκεντρώσεων

Κλειστοί είναι από τις 9 το πρωί, με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, λόγω της συγκέντρωσης και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Οι σταθμοί θα δοθούν ξανά στην κυκλοφορία μετά από νέα εντολή της αστυνομίας.

«Θα θέλαμε να απευθύνουμε μήνυμα συσπείρωσης με το ΚΚΕ ώστε να γίνει πραγματικότητα η διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού και όχι ξανά προς όφελος των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του συστήματος τους» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό σήμερα λόγω των στάσεων εργασίας που πραγματοποιούνται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προκειμένου να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα είναι ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9.00 π.μ. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Εξάλλου, κλειστοί θα παραμείνουν, με εντολή της ελληνικής αστυνομίας, από τις 9 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, λόγω της συγκέντρωσης και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Οι σταθμοί θα δοθούν ξανά στην κυκλοφορία μετά από νέα εντολή της ελληνικής αστυνομίας.

Επίσης, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 πμ. και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα είναι τα τρένα στο εθνικό δίκτυο και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Θεσσαλονίκη: Στάσεις εργασίας στα αστικά

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Πρωτομαγιά και οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας τη Μεγάλη Τετάρτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 π.μ. και από 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Από τον ΟΑΣΘ διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 09:00 π.μ. και έως τις 09:30 π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.

Ματαιώσεις δρομολογίων τρένων

- Ματαιώνονται όλες οι διαδρομές των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών του Δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξοστοιχιών στις διαδρομές : Ολυμπία - Πύργος - Κατάκωλο και Α. Λεχώνια - Μηλιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα