Κλείνει το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως

«Λουκέτο» φαίνεται πως βάζει το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που κοινοποιήθηκε στο Α.Τ. και στους αστυνομικούς που υπηρετούν εκεί.

Με εσωτερική προφορική διαταγή ήδη ενημερώθηκε το ένστολο προσωπικό του ΑΤ Ακροπόλεως, να αναφέρει με δήλωση ενδιαφέροντος, τη μετακίνησή του σε άλλη αστυνομική υπηρεσία του κέντρου, προς τα ΑΤ Εξαρχείων Ομονοίας και Συντάγματος, επισημαίνει σε σχετικό ρεπορτάζ η «Ναυτεμπορική».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη και δεν έχει σχέση με το αναμενόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης

της ΕΛ.ΑΣ.

Η μη λειτουργική θέση της κτηριακής εγκατάστασης όπου λειτουργεί μέχρι και σήμερα η Αστυνομική Υπηρεσία, καθώς και οι διαδοχικές καταδρομικές εμπρηστικές επιθέσεις τις οποίες έχει δεχθεί το συγκεκριμένο τμήμα το πρόσφατο χρονικό διάστημα, συνομολόγησαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν έγκυρες αστυνομικές πηγές, σε μια προσπάθεια αποφυγής της όποιας προσφυγής προς ανάκληση της απόφασης κατάργησης του ΑΤ Ακροπόλεως, υπήρξε σχετική ερώτηση στο ΣτΕ από την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για να λάβει θετική γνωμοδότηση ως προς το σύννομο της αναστολής λειτουργίας και κατάργησης της Αστυνομικής Υπηρεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα