Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι στους δήμους

Πρώτη ημέρα κινητοποιήσεων σήμερα (Παρασκευή) για την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία έχει εξαγγείλει μια σειρά δράσεων, αντιτιθέμενη με τον τρόπο αυτό στον νόμο για την αξιολόγηση.

Ειδικότερα, σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια Αττικής στις 11.00 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και αμέσως μετά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης, τη Δευτέρα,

28 Απριλίου, με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προτείνεται να γίνουν καταλήψεις στα δημαρχεία της χώρας.

Οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης ζητούν παράλληλα από την ΑΔΕΔΥ να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να χαρακτηριστεί αντισυνταγματικός ο νόμος για την αξιολόγηση. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ μάλιστα αναφέρει πως εάν δεν προσφύγει η ΑΔΕΔΥ, θα προσφύγει η ίδια, σε συνεργασία με άλλες Ομοσπονδίες. Επίσης, καλεί «την ΚΕΔΕ και όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας να καταδικάσουν την προωθούμενη δήθεν "αξιολόγηση" που υποκρύπτει απολύσεις και διαλύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα