Κέρι και Λαβρόφ ακόμη… ανταλλάζουν πατάτες!

Ακόμη μια πατάτα αντάλλαξαν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι. Μία κίνηση που πρώτος είχε κάνει ο Αμερικανός τον Ιανουάριο του 2014 κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του, στον οποίο είχε προσφέρει πατάτες από το Άινταχο.

Το ίδιο έγινε και σήμερα, όταν οι αντιπροσωπείες τους ετοιμάζονταν να αρχίσουν συνομιλίες σε ξενοδοχείο στο Σότσι, θέρετρο στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας, και ο Σεργκέι Λαβρόφ, χαμογελώντας, εμφανίστηκε κρατώντας δύο καλάθια, το ένα περιείχε ντομάτες και το άλλο πατάτες αλλά και

ένα μπλουζάκι αφιερωμένο στις εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

Από την πλευρά του, ο Τζον Κέρι προσέφερε στον Ρώσο ομόλογό του συλλογή από πρωτοσέλιδα του ρωσικού Τύπου τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική δυναμική των ρωσοαμερικανικών σχέσεων» και «δερμάτινο καφέ χαρτοφύλακα που έμοιαζε με εκείνο που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έχει μαζί του σε κάθε του ταξίδι», σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ μετέβη στο σημείο της συνάντησης με μία εντυπωσιακή λευκή GAZ Podeda. Σημειωτέον, πως το αυτοκίνητο, το όνομα του οποίου σημαίνει «Νίκη», είναι το πρώτο μοντέλο που παρήχθη από εργοστάσιο της Σοβιετικής Ένωσης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1946.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα