Κέρι: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Πιονγκγιάνγκ

Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Πιονγκγιανγκ, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, καλώντας τη Βόρεια Κορέα, να κάνει ένα βήμα προς την κατεύθυνση του διαλόγου για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Στη διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Τόκιο, ο κ. Κέρι ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες είχε εκτενείς συνομιλίες με τους ηγέτες της Νότιας Κορέας και της Κίνας, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας και θα μιλήσει σήμερα με τον πρωθυπουργό

Άμπε.

«Ένα πράγμα είναι βέβαιο. Είμαστε ενωμένοι Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το επικίνδυνο πυρηνικό πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας που απειλεί όχι μόνο τους γείτονες της, αλλά και τον ίδιο της το λαό», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο κ. Κέρι προειδοποίησε ότι η Βόρεια Κορέα θα πρέπει «να κάνει σημαντικά βήματα για να δείξει ότι αφενός τιμά τις δεσμεύσεις της και αφετέρου ότι συμμορφώνεται με τους διεθνείς νόμους και κανόνες».

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται στο Τόκιο στο πλαίσιο της ασιατικής περιοδείας του.

Έντονη είναι η ανησυχία για μια ενδεχόμενη πυραυλική δοκιμή από τη Β. Κορέα, με τη 15η Απριλίου, να αποτελεί μια πιθανή ημερομηνία, καθώς είναι η ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, Κιμ Ιλ- Σουνγκ, παππού του σημερινού ηγέτη, Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα