«Κερδισμένος» ο ΣΥΡΙΖΑ στη «μάχη» της προανακριτικής

Τελικά, δεκατρείς θα είναι ο αριθμός των μελών που θα συγκροτήσουν την προανακριτική επιτροπή για την «λίστα Λαγκάρντ». Η αρχική απόφαση του Προεδρείου της Βουλής μιλούσε για 15μελή επιτροπή η οποία θα απαρτιζόταν από 5 βουλευτές της ΝΔ, 3 του ΣΥΡΙΖΑ, 2 του ΠΑΣΟΚ και από έναν τα υπόλοιπα κόμματα και οι ανεξάρτητοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

υπέβαλε ένσταση καθώς θεωρούσε άδικο το ΠΑΣΟΚ να εκπροσωπείται με δυο βουλευτές και η αξιωματική αντιπολίτευση μόνο με τρεις (βάση της κοινοβουλευτικής τους δύναμης) και δικαιώθηκε.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η επιτροπή θα απαρτίζεται από 5 βουλευτές της ΝΔ, 3 του ΣΥΡΙΖΑ ενώ από έναν βουλευτή θα έχουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Από την ΝΔ σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή του Χρήστου Μαρκογιαννάκη ο οποίος προορίζεται για την θέση του προέδρου και των κ.κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Άδωνη Γεωργιάδη. Για τις υπόλοιπες 2 θέσεις ακούγονται τα ονόματα των κ.κ. Κώστα Κουτσογιαννακόπουλου και Λάζαρου Τσαβδαρίδη.

Τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσουν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι κ.κ. Θεόδωρος Δρίτσης και Σταύρος Κοντονής.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει ο Παναγιώτης Ρήγας, την ΔΗΜΑΡ θα εκπροσωπήσει ο Βασίλης Οικονόμου, την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης, τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Βασίλης Καπερνάρος και το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής.

Keywords
Τυχαία Θέματα