Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Ρόμνεϊ στην πρώτη τηλεμαχία

Τις εντυπώσεις φάνηκε να κερδίζει ο Μίτ Ρόμνεϊ στην πρώτη από τις τρεις τηλεοπτικές αναμετρήσεις που επικεντρώθηκε στην οικονομία.

Όπως αναφέρει το CNN, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανώνγια τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, κέρδισε το 67% των θετικών ψήφων έναντι 25% του Δημοκρατικού αντιπάλου του.

Ο αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να υπερασπιστεί τα επιτεύγματα του και να παρουσιάσει το οικονομικό του όραμα για την επόμενη

τετραετία στις ΗΠΑ.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Απόψε το ερώτημα δεν είναι που έχουμε πάει, αλλά που έχουμε στόχο να πάμε» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος όταν ρωτήθηκε για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Η κατάσταση έχει βελτιωθεί, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη» είπε τονίζοντας την κακή οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ όταν παρέλαβε τα καθήκοντα του το 2009.

Επίσης, στο στόχαστρο Μπαράκ Ομπάμα, βρέθηκε το φορολογικό σχέδιο του Ρόμνεϊ για τη μείωση της φορολογίας στους πλουσίους, υποστηρίζοντας πως το Ρεπουμπλικανικό κόμμα θα πρέπει να αυξήσει τους φόρους στις οικογένειες της μεσαίας τάξης για να πληρώσουν το αντίτιμο

Ο Μιτ Ρόμνεϊ από την πλευρά του, απάντησε στην κριτική του Ομπάμα, λέγοντας ότι έχουν ειπωθεί ανακρίβειες σχετικά με το προτεινόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους φορολογικό σχέδιο και περιέγραψε ιστορίες ψηφοφόρων που συνάντησε κατά την προεκλογική του εκστρατεία οι οποίοι έχουν έμειναν άνεργοι κατά τη διάρκεια της ύφεσης, υποστηρίζοντας πως θα μπορούσαν να λάβουν μεγαλύτερη βοήθεια.

«Ναι μπορούμε να τους βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να αλλάξουμε προσέγγιση», είπε ο Ρόμνεϊ, παρουσιάζοντας ένα σχέδιο πέντε σημείων που θα δώσει ώθηση στις επιχειρήσεις, θα ενισχύσει το εμπόριο και θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

«Προτεραιότητά μου είναι οι άνθρωποι να επιστρέψουν στις εργασίες τους» είπε ο Ρόμνεϊ, εκφράζοντας την ανησυχία πως  «ο δρόμος που βαδίζουμε είναι ανεπιτυχής».

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το αμερικανικό κοινό είχε την ευκαιρία να δει μαζί τους δυο υποψήφιους για την προεδρία. Οι δύο υποψήφιοι θα αναμετρηθού εκ νέου στις 16 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 22 Οκτωβρίου θα δώσουν την τελευταία τους τηλεοπτική μάχη στη Φλόριντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα