Κέρδισε και πάλι τις φοιτητικές εκλογές η ΔΑΠ

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε και φέτος η φοιτητική παράταξη, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, η ΔΑΠΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που και αυτή την χρονιά έδωσαν ξεχωριστά οι φοιτητικές παρατάξεις, η ΔΑΠ

διατηρεί τις δυνάμεις της και την πρωτιά, ενώ Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) και ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) αυξάνουν τις δυνάμεις τους και αντιθέτως η ΠΑΣΠ χάνει δυνάμεις. Όσον αφορά στη συμμετοχή, αυτή κυμάνθηκε περίπου στο 60%, ενώ η διαδικασία σημαδεύτηκε από επεισόδια στο ΑΠΘ, την ΑΣΟΕΕ και το Χημείο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΔΑΠ η παράταξη έχει σαφές προβάδισμα, άνω των 20 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι της Πανσπουδαστικής, που ακολουθεί. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) και ακολουθούν ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) και ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ).

Σύμφωνα με την Πανσπουδαστική, η παράταξη παραμένει δεύτερη δύναμη πανελλαδικά, αυξάνοντας τις δυνάμεις της σε σχέση με τις περυσινές εκλογές.

Η ΕΑΑΚ διατηρεί τα ποσοστά της, ενώ σε ό, τι αφορά στην ΑΡΕΝ, όπως ανέφερε εκπρόσωπός της, φαίνεται να υπάρχει αυξητική τάση των ποσοστών της πανελλαδικά.

Στον αντίποδα η ΠΑΣΠ εμφανίζει μειωμένα ποσοστά, αν και όπως ανέφερε εκπρόσωπός της τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αύξηση των ποσοστών της παράταξης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα