Κεφαλονιά: Ξεκινούν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι

Ξεκινούν από τη Δευτέρα οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό της Κεφαλονιάς, καθώς από αυτούς τους ελέγχους θα κριθεί ποιοι θα λάβουν την κρατική αρωγή που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Διευκρινίσεις για τα μέτρα αρωγής των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς έδωσε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέροντας ότι «για στέγαση θα δοθεί επίδομα ενοικίου από 300 έως 500 ευρώ σε οικογένειες, που κατοικούσαν σε ιδιόκτητο σπίτι και έχει υποστεί ζημιές, ανάλογα με τον

αριθμό των μελών τους, για δύο έτη».

Αντίστοιχη επιδότηση ενοικίου θα δοθεί και στους ενοικιαστές, αλλά μόνο για 6 μήνες. Επίσης δικαίωμα επιδότησης ενοικίου έχουν και όσοι φιλοξενούνται από συγγενείς τους, με την υποχρέωση να παρουσιάσουν σχετική βεβαίωση. Μάλιστα, η συνολική δαπάνη για επιδότηση ενοικίου θα ανέλθει στα 16 εκ. ευρώ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι θα υπάρχουν πιστωτικές διευκολύνσεις για αποκατάσταση ζημιών. Το πρόγραμμα Στεγαστικής Συνδρομής θα περιλαμβάνει 80% κρατική αρωγή και 20% άτοκο δάνειο. Η δαπάνη για αποκατάσταση ζημιών θα ανέλθει 47 εκατ. ευρώ.

Έφτασε στο νησί και το «Aegean Paradise»

Εξάλλου, από χθες βρίσκεται στην Κεφαλονιά το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise» (φωτογραφία) συμφερόντων Βίκτωρος Ρέστη. Το κρουαζιερόπλοιο έδεσε σε αγκυροβόλιο έξω από το λιμάνι του Ληξουρίου και θα παραμείνει στο νησί για δύο μήνες. Με ολικό μήκος 174 μέτρα, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 600 σεισμόπληκτους. Η επιβίβαση αναμένεται από σήμερα, ενώ έχουν προβλεφθεί συχνά δρομολόγια με βάρκες για να πηγαινοέρχονται οι σεισμοπαθείς στο Ληξούρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα