Κεφαλογιάννη: Οι Έλληνες είναι εξαιρετικά φιλόξενοι

«Η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη για τον Τουρισμό, τόσο στον αριθμό επισκεπτών όσο και στα έσοδα», αναφέρει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Ο τουριστικός κλάδος αποτελεί περίπου το ένα πέμπτο της οικονομίας μας, με ένα εκατομμύριο απασχολούμενους. Για την φετινή χρονιά οι αριθμοί είναι πολύ ενθαρρυντικοί», τονίζει η κα Κεφαλογιάννη και επισημαίνει ότι «ο τουριστικός τομέας στην Ελλάδα έχει επιδείξει απίστευτη αντοχή».

Επιπλέον, αναφέρεται σε αύξηση

των επισκεπτών και από μη παραδοσιακές για την Ελλάδα χώρες προέλευσης, όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και το Ισραήλ και δηλώνει αισιόδοξη, αν και διευκρινίζει ότι ο απολογισμός θα γίνει το φθινόπωρο.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν η εικόνα της Ελλάδας έχει πληγεί από «απεργίες, διαδηλώσεις ή συγκρίσεις των Γερμανών με τους ναζί», η υπουργός Τουρισμού παραδέχεται ότι «τα προηγούμενα χρόνια η χώρα βρέθηκε στη δημοσιότητα με κυρίως αρνητικές ανταποκρίσεις» και έσπευσε να προσθέσει: «Υπάρχουν πράγματι ακραίοι τόνοι στην Ελλάδα. Καταδικάζονται όμως και στην ίδια την χώρα».

«Όλοι οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, έχουν να διηγηθούν μόνο θετικά μετά τις διακοπές τους. Διαπιστώνουν ότι οι Έλληνες είναι εξαιρετικά φιλόξενοι», καταλήγει η υπουργός Τουρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα