Κατσίκες και κουνέλια μέσα σε κλουβιά σε ταράτσα στη Λεωφ. Κηφισίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η καταγγελία στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία (Ε.Φ.Ε.) οδήγησε στην ανακάλυψη μιας «φυλακής» ζώων σε… ταράτσα στο κέντρο, σχεδόν της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στους Αμπελόκηπους, στη διασταύρωση των οδών Λ. Κηφισίας και Ιατρίδου.

Σύμφωνα με το zoosos.gr, η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία (Ε.Φ.Ε.) στην οποία έγινε η καταγγελία επικοινώνησε με την Περιφέρεια Αττικής

στις 15 Ιουλίου 2014 και ένας κτηνίατρος μαζί με αστυνομικό από το Α.Τ. Αμπελοκήπων και τους υπαλλήλους του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής βρήκαν μέσα σε 8 κλουβιά στην ταράτσα περισσότερες από 10 κατσίκες, 80 κότες, κουνέλια, ακόμα και φραγκόκοτες. Πάντως, ο ιδιοκτήτης του χώρου δεν έχει βρεθεί ακόμη και αναζητείται.

Το παράδοξο είναι πως σε αυτό το κτίριο στο οποίο στεγάζονται υπηρεσίες όπως η Ε.Υ.Δ.Α.Π. και ο Ε.Φ.Ε.Τ. και πολλά ακόμα καταστήματα και γραφεία κανείς δεν είχε αντιληφθεί τι συμβαίνει και δεν είχε καταγγείλει νωρίτερα το γεγονός και πως αυτό δεν το είχε αντιληφθεί εκείνος που έχει επιφορτιστεί με την διαχείριση του κτιρίου.

Αξιοσημείωτο, ότι βάσει της νομοθεσίας απαγορεύεται η διατήρηση οικόσιτων ζώων μέσα στον αστικό ιστό και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα ζώα ήταν πολύ κακές σύμφωνα με τον έλεγχο.

Σύμφωνα με την έκθεση του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής «οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούσαν στο σημείο ήταν ιδιαίτερα προβληματικές (οσμή ούρων κλπ)» γι’ αυτό και ζητείται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, το Α.Τ. Αμπελοκήπων και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να συνδράμουν στην άμεση απομάκρυνση των οικόσιτων ζώων από το δώμα του κτιρίου και στη συνέχεια τον καθαρισμό και την απολύμανση του.

Το άρθρο Κατσίκες και κουνέλια μέσα σε κλουβιά σε ταράτσα στη Λεωφ. Κηφισίας εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Αναζητήσεις
ζητειται κτηνιατρος πυργος, ζητουνται κλουβες για κοτες
Τυχαία Θέματα