Κάτια Νικολαΐδου: «Το θέατρο λειτουργεί λυτρωτικά»

Παρά τις δυσκολίες που πέρασε στο παρελθόν, παραμένει ένας αισιόδοξος άνθρωπος, που δεν χάνει το χαμόγελό της.

Στη Βάσω Κίτσιου

Η αγαπημένη ηθοποιός Κάτια Νικολαΐδου, μόλις επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη και λίγο πριν αναχωρήσει για την περιοδεία που πρόκειται να πραγματοποιήσει σε όλη την Ελλάδα με τον θίασο του θεατρικού έργου «Θα πηδήξω από το παράθυρο», όπου πρωταγωνιστεί τον τελευταίο καιρό, ξέκλεψε

λίγο χρόνο για να μιλήσει στην «Αττική».

Ποιό ήταν το ερέθισμα για να ασχοληθείτε με την ηθοποιία;

«Είναι κάτι που ξεκίνησε από όταν ήμουν πολύ μικρή, αλλά ποτέ δεν ήταν εκδηλωμένο. Ποτέ δεν έβαζα τα ρούχα της μαμάς και καθόμουν μπροστά στον καθρέφτη. Ήμουν αγοροκόριτσο και κανένας δεν περίμενε ότι θα θελήσω να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο. Ωστόσο, είναι κάτι χωρίς το οποίο δεν μπορώ να ζήσω. Για μένα δεν είναι απλά ένα επάγγελμα, αλλά τρόπος ζωής».

Σε μερικούς μήνες βγαίνει στους κινηματογράφους μια ταινία, στην οποία πρωταγωνιστείτε…

«Ναι, είναι το «Μια νύχτα στην Αθήνα» του Δημήτρη Αρβανίτη. Έχω έναν πολύ ιδιόμορφο ρόλο, που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για μένα. Στον ρόλο αυτό κάνω μια τραβεστί. Είναι από τους πιο δύσκολους ρόλους που έχω υποδυθεί, καθώς, παρόλο που με εξιτάρισε πάρα πολύ, δεν έπαυε να είναι κάτι τελείως έξω από μένα και τα πατήματα ήταν λίγα ή πολύ δύσκολα. Ελπίζω να έχει πετύχει, περιμένω και εγώ να δω το αποτέλεσμα».

Ποιός είναι ο ρόλος, που κατά τη γνώμη σας σάς έχει αναδείξει;

«Εγώ, ευτυχώς, δεν είμαι από τους ηθοποιούς, που έπαιξα ένα ρόλο που έκανε μπαμ και μετά έγινα γνωστή. Το ένα έφερε το άλλο. Ξεκίνησα από το θέατρο και μετά πέρασα στην τηλεόραση. Επομένως, η πορεία μου με ανέδειξε σιγά-σιγά. Θα έλεγα πως είμαι τυχερή σε αυτό. Το να κάνεις κάτι που από τη μία μέρα στην άλλη θα σε κάνει γνωστό, έχει πολλούς κινδύνους σχετικά με το ποια θα είναι η επόμενή σου κίνηση, πώς θα κρατήσεις αυτή την επιτυχία, ενώ όταν χτίζεις λιθαράκι-λιθαράκι είναι πιο σωστές οι βάσεις».

Κινηματογράφος, θέατρο, τηλεόραση στην Κύπρο, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η κρίση δεν σας έχει επηρεάσει σε αυτό το κομμάτι.

«Όλους μας έχει επηρεάσει η κρίση. Το επάγγελμα το δικό μου έχει αυτή τη στιγμή 90% ανεργία. Ωστόσο, είμαι από τους τυχερούς που εργάζονται. Όταν είσαι σε αυτή τη δουλειά, όσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα, το παλεύεις».

Πιστεύετε ότι η κρίση έχει επηρεάσει το θέατρο και τον πολιτισμό γενικότερα;

«Ο πολιτισμός δεν έχει επηρεαστεί μόνο από την οικονομική κρίση. Τα τελευταία χρόνια έχει επηρεαστεί πολύ άσχημα σε όλες τις μορφές του, αλλά το καλό με αυτή τη στιγμή και τους Έλληνες είναι ότι ο κόσμος, επειδή έχει ανάγκη να ξεδώσει πια, βγαίνει περισσότερο στο θέατρο. Το έχει αποδείξει η ιστορία ότι στις δύσκολες στιγμές το θέατρο ανθεί. Το θέατρο λειτουργεί κάπως λυτρωτικά».

Εσείς πηγαίνετε στην Κύπρο για δουλειά, τη στιγμή που στην ελληνική τηλεόραση έχουν εισβάλει τα τούρκικα σίριαλ. Ποιά είναι η γνώμη σας πάνω σε αυτό;

«Θα μ

Keywords
Αναζητήσεις
θεατρο αθηνα νικολαιδου
Τυχαία Θέματα