Κατεβάζει ρολά η τοπική αυτοδιοίκηση

Από σήμερα (Δευτέρα) η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά σε γενικευμένες καταλήψεις όλων των κτιρίων και των υπηρεσιών των δήμων, προκειμένου να μην εκδοθεί καμία διοικητική πράξη που θα διευκολύνει την έκδοση λίστας για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων. Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔΑ να αποφασίσουν αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών των δήμων, ώστε «να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα η απόφασή τους για μη χορήγηση στοιχείων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και να επιβεβαιωθεί στην πράξη η στήριξη προς τους εργαζόμενους».

Με

αφορμή τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των καταλόγων των εργαζομένων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, οι εργαζόμενοι στους δήμους ξεκινούν δυναμικές κινητοποιήσεις. Όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος, που αποστάλθηκε στις διευθύνσεις προσωπικού των δήμων αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, σήμερα λήγει η προθεσμία για να αποστείλουν οι διευθύνσεις διαπιστωτικές πράξεις για την κατάργηση συγκεκριμένων θέσεων, ατομικές διοικητικές πράξεις για τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα και πράξεις με τις οποίες τίθενται αυτοδίκαια σε αργία επίορκοι υπάλληλοι.

Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αττική καλεί τους εργαζόμενους σήμερα σε 24ωρη απεργία και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 στο υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Για αύριο έχει προκηρυχθεί 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15:00 έως τις 19:00 για την απογευματινή βάρδια.

Για την Τρίτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις αναμένεται να γίνουν και σε άλλες πρωτεύουσες νομών.

Keywords
Τυχαία Θέματα