Κατεδαφίζει σπίτια Παλαιστινίων που είχαν διαπράξει επιθέσεις το Ισραήλ

Σκληραίνει και άλλο τη στάση του το Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστινίους, καθώς δόθηκε εντολή στον στρατό να προχωρήσει στην κατεδάφιση των σπιτιών δύο Παλαιστινιακών οικογενειών, των οποίων μέλη είχαν κάνει πέρυσι επιθέσεις σε ισραηλινούς.

Πρόκειται για το σπίτι του Γασάν Αμπού Τζαμάλ, στην συνοικία Τζαμπάλ Μουκάμπερ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Όπως αναφέρουν οι ισραηλινές αρχές τον περασμένο Νοέμβριο ο Γασάν μαζί με τον ξάδελφό του Ουντάι Αμπού Τζαμάλ είχαν σκοτώσει πέντε ανθρώπους σε μια συναγωγή στη Δυτική Ιερουσαλήμ. Τα δύο ξαδέλφια είχαν σκοτωθεί τότε

από την αστυνομία, ενώ είχε δοθεί εντολή για την κατεδάφιση των σπιτιών τους, η οποία δεν είχε εκτελεστεί μέχρι χθες, οπότε και δόθηκε η εντολή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Επίσης στην ίδια συνοικία, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε το σπίτι της οικογένειας του Μοχάμεντ Τζάαμπις, ο οποίος κατηγορείται από το Ισραήλ ότι διέπραξε τον Αύγουστο του 2014 επίθεση κατά ενός λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ. Ο δράστης είχε εξουδετερωθεί επίσης στον τόπο της επίθεσης.

Παράλληλα, οι δυνάμεις ασφαλείας σφράγισαν δωμάτιο του σπιτιού της οικογένειας του Μοάταζ Χιτζάζι στην συνοικία Αλ Θόρι στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο Παλαιστίνιος είχε πυροβολήσει πριν από σχεδόν έναν χρόνο τον Γεχούντα Γκλικ, έναν υπέρμαχο του δικαιώματος των εβραίων να προσεύχονται στην Πλατεία των Τεμενών. Ο Γκλικ είχε γλιτώσει από την απόπειρα αυτή και την επομένη ο Χιτζάζι είχε σκοτωθεί στο σπίτι του και είχε δοθεί εντολή για την κατεδάφιση του σπιτιού της οικογένειάς του.

Keywords
Τυχαία Θέματα