Καταθέσεις για τον Άλκη: Ωμή ομολογία από τους συλληφθέντες

Τον τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκε και εκτελέσθηκε η επίθεση κατά του 19χρονου Άλκη Καμπανου και των φίλων του και η φρικτή δολοφονία στα σκαλιά πολυκατοικίας στην περιοχή Χαριλάου, περιγράφουν οκτώ από τους εννέα συλληφθέντες. Η δράση τους καταγράφεται καρέ – καρέ στις καταθέσεις που έχουν ήδη δώσει, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Αποκαλύπτουν ότι προηγήθηκε μια άλλη οπαδική επίθεση στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης

και έτσι άρχισαν να τηλεφωνούν σε άλλους οπαδούς και συνδέσμους. Σύντομα συγκεντρώθηκε ένας στενός κλοιός 11 ατόμων που επιβιβάστηκαν σε τρία αυτοκίνητα και ξεκίνησαν σαν ένα κομβόι θανάτου.

“Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά της Χαριλάου”

“Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου” φέρεται να έχουν πει οι συλληφθέντες, πολλοί από τους οποίους “φωτογραφίζουν” τον 23χρονο πρώτο συλληφθέντα ως το πρόσωπο εκείνο που “έκανε κουμάντο” στους μικρότερους χούλιγκαν. Η επίθεση -λένε- ήταν μια ιδέα του 23χρονου που χθες κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Τα τρία αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν στην οδό Πλαστήρα. Το ένα, το οποίο αναζητείται, έστριψε στην οδό Γαζή και σταμάτησε μπροστά στην παρέα των πέντε νεαρών. Τότε τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και όταν αυτοί απάντησαν “Άρης”, βγήκαν από το αυτοκίνητο κρατώντας μαχαίρια.

Οι δύο, σύμφωνα με τις περιγραφές, κατάφεραν να διαφύγουν. Οι συλληφθέντες υποδεικνύουν δύο πρόσωπα -το ένα που κρατούσε το δρεπάνι και το άλλο που κρατούσε το μαχαίρι- και δεν μπορούν να πουν ξεκάθαρα ποιος χτυπούσε ποιον. Όρμηξαν και μαχαίρωναν συνεχώς, ενώ όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ένας από τους δράστες της επίθεσης και πιθανότατα της δολοφονίας τραυματίστηκε από το μαχαίρι που κρατούσε.

Δείτε όσα προκύπτουν από τις καταθέσεις των συλληφθέντων:

Keywords
Τυχαία Θέματα