Κατάσχεση ναρκωτικών με ελεγχόμενη παράδοση

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών αντελήφθησαν γρήγορα ότι τα δέματα που είχαν φθάσει στο αεροδρόμιο από χώρα του εξωτερικού, περιείχαν ναρκωτικές ουσίες και μάλιστα σε πολύ μεγάλη ποσότητα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αν προχωρούσαν στην κατάσχεση, καθώς τα δέματα ήταν ασυνόδευτα, δεν θα πληροφορούνταν ποτέ για τον επίδοξο παραλήπτη στην Αθήνα. Για να τον…μάθουν, μετά από ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα, αποφασίστηκε κινηματογραφικού τύπου παράδοση των ύποπτων δεμάτων που από το ζύγισμα προέκυπτε ότι περιείχαν

πάνω από 24 κιλά ναρκωτικών. Αποφασίστηκε, δηλαδή, «ελεγχόμενη παράδοση». Τα κιβώτια, τα άφησαν να διακινηθούν, σαν να μην τα είχαν δει καθόλου και ποτέ. Έτσι, αυτά, εν αγνοία των υπαλλήλων, σε όλα τα στάδια της μεταφοράς για την τελική παράδοση, φορτώθηκαν στα οχήματα της μεταφορικής εταιρίας και οι οδηγοί, εν αγνοία του περιεχομένου κι αυτοί, τα μετέφεραν στα γραφεία της επιχείρησης στα Πατήσια.

Εκεί, πήραν θέση χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, αστυνομικοί της Δίωξης. Περίμεναν πια τον ή τους παραλήπτες των κιβωτίων για να τους συλλάβουν επ αυτοφώρω. Πράγματι, εμφανίστηκε να τα ζητήσει ένας 35χρονος ημεδαπός και τότε έγινε η επέμβαση για τη σύλληψή του και την κατάσχεση του περιεχομένου των δεμάτων. Επρόκειτο για  ακατέργαστη κάνναβη βάρους 24 κιλών και 685 γραμμαρίων.

Πώς περιγράφει η ίδια η Αστυνομία την κινηματογραφική παράδοση και παραλαβή των ύποπτων δεμάτων, από το Αεροδρόμιο έως τα Κάτω Πατήσια:

«Στο πλαίσιο επιχείρησης «Ελεγχόμενης Παράδοσης» της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και κατόπιν απόφασης του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών και έγκρισης του  Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, κατελήφθη 35χρονος ημεδαπός να παραλαμβάνει από γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στην περιοχή των Πατησίων, ταχυδρομικά δέματα που περιείχαν 24 κιλά και 200 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης και τα οποία είχαν εντοπιστεί προγενέστερα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών». Ο 35χρονος συνελήφθη,  συνεχίζει η Δίωξη, απογευματινές ώρες,  στο κατάστημα της εταιρείας ταχυμεταφορών στην περιοχή των Πατησίων, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ακολούθησε και έρευνα στην οικία του 35χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 18 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 19 κιλά και 685 γραμμ. ακατέργαστη κάνναβη, ναρκωτικά χάπια και ηλεκτρονική ζυγαριά. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό συνεργών του συνεχίζεται. Αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας είχαν προχωρήσει νωρίτερα, στο πλαίσιο άλλης υπόθεσης, σε σύλληψη και πάλι στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 27χρονου ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. «Κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών¨, αναφέρουν οι αστυνομικοί, «αναφορικά με τη δράση του κατηγορουμένου στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η δράση του.

Από έρευνα στην οικία και την κατοχή του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

Ενα κιλό και 80 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 345 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 55 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (MDMA), 21 γραμμ. κοκαΐνης, 55 γραμμ. παραισθησιογόνας ουσίας, 63 φαρμακευτικά δισκία και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατάσχεση,kataschesi