Κατάσχεση και δωρεάν διάθεση οπωροκηπευτικών στον Πειραιά

Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε συνεργασία με Δημοτικούς Αστυνομικούς κατέσχεσαν 1000 κιλά καρπούζια και 80 τεμάχια αγγούρια.

Ειδικότερα, στις 28-06-2013, οι ποιοτικοί ελεγκτές κατέσχεσαν 1000 κιλά καρπούζια και 80 τεμάχια αγγούρια, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή πλανόδιου εμπόρου, ο οποίος δε διέθετε την προβλεπόμενη άδεια και τα απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα. Μετά τον έλεγχο,

τα προϊόντα κρίθηκαν από τους ελεγκτές κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και διατέθηκαν για κατανάλωση στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας Πειραιά.

Στο πλαίσιο των αιφνιδιαστικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, σε δύο ψυκτικές αποθήκες χονδρικού εμπορίου, εντόπισαν και δέσμευσαν 1918 κιλά λεμόνια προέλευσης Ιταλίας και κατέσχεσαν 754 κιλά πεπόνια εγχώριας παραγωγής.

Πιο αναλυτικά, στις 27-06-2013, οι ελεγκτές τροφίμων δέσμευσαν 137 πλαστικές κλούβες με λεμόνια προέλευσης Ιταλίας, συνολικού βάρους 1918 κιλών με εμφανή συμπτώματα σήψης.

Επίσης σε άλλη ψυκτική αποθήκη στην ίδια περιοχή, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν 75 χαρτοκιβώτια με πεπόνια Ηλείας, συνολικού βάρους 754 κιλών, λόγω προχωρημένης σήψης. Το συγκεκριμένο προϊόν κρίθηκε ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, αποσύρθηκε από την αγορά και καταστράφηκε.

Ταυτόχρονα, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν 1960 χαρτοκιβώτια συνολικού βάρους 19.600 κιλών κατεψυγμένου βύσσινου προέλευσης FYROM. Ειδικότερα, στις 02/07/2013, στο χώρο του ΣΤ’ τελωνείου Πειραιά δεσμεύθηκε το παραπάνω φορτίο, διότι δεν αναγραφόταν στη συσκευασία η χώρα προέλευσης και τα στοιχεία του συσκευαστή. Επισημαίνεται ότι το παραπάνω προϊόν προοριζόταν να παραδοθεί σε ελληνική βιομηχανία, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων όπως γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες.

Η περαιτέρω τύχη του προϊόντος θα κριθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα