Κατασχέσεις κρεάτων και παραπροϊόντων-Απαγόρευση εισαγωγής σταφίδας

Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν στις περιοχές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Πειραιά, προχώρησαν σε τρεις κατασχέσεις κρεάτων και παραπροϊόντων κρέατος συνολικού βάρους 100 κιλών.

Συγκεκριμένα, στις 05-03-2014, 07-03-2014 και 12-03-2014, κατά τους

διενεργηθέντες αστυκτηνιατρικούς ελέγχους σε τρεις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, δύο ψησταριές και ένα κρεοπωλείο, στις προαναφερθείσες περιοχές, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατέσχεσαν διάφορα κρέατα μεταξύ των οποίων ένα ολόκληρο χοιρίδιο καθώς και 50 κιλά συκώτι βόειο, προέλευσης Γαλλίας. Τα προϊόντα αυτά δεν έφεραν τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία σημάνσεις και παρουσίαζαν μεταβολή των οργανοληπτικών τους χαρακτήρων (χρώμα, σύσταση, οσμή), λόγω της συντήρησής τους σε ακατάλληλες θερμοκρασίες. Τα κατασχεθέντα τρόφιμα χαρακτηρίστηκαν μη ασφαλή, ακατάλληλα για βρώση και για ανθρώπινη κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν. Οι σχετικές κτηνιατρικές εκθέσεις κατασχέσεων διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Επίσης, στις 13-03-2014 οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, στο πλαίσιο των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν καθημερινά στους χώρους των τελωνείων του Πειραιά, εντόπισαν και απαγόρευσαν την εισαγωγή στη χώρα μας, σταφίδας για οξοποίηση, συνολικού βάρους 25 τόνων προέλευσης Κίνας. Το συγκεκριμένο προϊόν, δεν πληρούσε τις ποιοτικές προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς παρουσίαζε πληθώρα ζώντων εντόμων. Μετά τα παραπάνω, το συγκεκριμένο φορτίο σταφίδας θα επιστραφεί εντός 60 ημερών στη χώρα προέλευσής του ή θα καταστραφεί.

Με αφορμή τους σχετικούς ελέγχους της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου δήλωσε: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά συνεχίζει να πραγματοποιεί αυστηρούς και εντατικούς ελέγχους στην αγορά, σε μια διαρκή προσπάθεια να προστατέψει τον πολίτη και τη δημόσια υγεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα