Κατάινεν: Κανένας λόγος για τρίτο πακέτο

«Δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουν συζητήσεις για τρίτο πακέτο» δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν.

Ο κ. Κατάινεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η εστίαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διότι αυτές είναι που θα δημιουργήσουν ανάπτυξη.

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον Αντώνη Σαμαρά, ευχήθηκε

να βγει η χώρα μας στις αγορές μέσα στο 2014, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το πότε μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σημείωσε ότι θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε την τελευταία έκθεση της τρόικας για την αποδέσμευση της τέταρτης και πέμπτης δόσης και μετά θα διαφανεί αν χρειάζεται να γίνει και πότε, συζήτηση για αυτό το θέμα.

Ο ίδιος τόνισε πως «εάν όλα πάνε καλά, εάν το Κοινοβούλιο της Ελλάδας περάσει τις μεταρρυθμίσεις για να ανοίξει η αγορά, αυτό θα οδηγήσει άμεσα στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και πλούτου» κάτι που όπως τόνισε, θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους επενδυτές ότι θα δουν μια μόνιμη και βιώσιμη ανάπτυξη», εξηγώντας παράλληλα ότι κάτι τέτοιο «θα μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια».

Keywords
Τυχαία Θέματα