Καταδίκη για την απρόκλητη εμπρηστική επίθεση

Καταδικάζουν και αλληλοεπιρρίπτουν ευθύνες τα πολιτικά κόμματα για την έξαρση της βίας, καταδικάζοντας παράλληλα τον ελληνικό λαό να συνεχίζει να ζει ακόμα πιο οξυμένα με αυτά τα φαινόμενα…

Με ανακοινώσεις τους τα κόμματα καταδικάζουν την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε γύρω στις 23.15, πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στο σπίτι του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, στο λόφο του Στρέφη ενώ παράλληλα στοχοποιούν το ένα το άλλο για την κατάσταση και τα αποτελέσματά της.

Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ

σημείωσε: «Το να στοχοποιούνται συγγενείς και μικρά παιδιά είναι ένα νέο βήμα σε αυτή την απόπειρα διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας».

«Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυναμώνουν τη θέλησή μας οι θιασώτες της βίας με αυτές τις πρακτικές. Πιστεύω ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς εξαιρέσεις την απόπειρα διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας. Δεν μπορεί να εκθειάζεται η πολιτική βία. Δεν υπάρχει χρήσιμη βία. Πρέπει να εξοστρακίσουμε τη βία από την κοινωνία μας» πρόσθεσε.

Να αναλάβει τις ευθύνες του καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία που ζητάει την ομόφωνη καταδίκη των νέων βομβιστικών επιθέσεων απ' όλα τα κόμματα σημειώνοντας ότι η απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου πέφτει στο κενό.

«Είναι, πλέον, καταγεγραμμένο ότι, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούσε εκπροσώπους του Τύπου, ακολούθησαν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, όταν στοχοποίησε τη Νέα Δημοκρατία, οι κουκουλοφόροι έβαλαν στο στόχαστρο τα γραφεία του κόμματος και από τη στιγμή που αποκάλεσε Γκέμπελς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και χαφιεδίστικες τις δηλώσεις του, ήλθε η σειρά συγγενικού του προσώπου να υποστεί την άνανδρη επίθεση. O ΣΥΡΙΖΑ κάθε λεπτό, που διατηρεί στις τάξεις του βουλευτές που δηλώνουν ότι “η αναρχία είναι δημοκρατία”, βουλευτές που στο σπίτι τους διαθέτουν μάσκες και καδρόνια και δηλώνουν αλληλέγγυοι στη βίλα Αμαλίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Απολύτως καταδικαστέα και ασύμβατη με τις αξίες και τους στόχους της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος χαρακτηρίζει τη συντονισμένη επιχείρηση βίας και τρομοκρατίας που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος των ενεργειών αυτών, αναφέρεται, είναι ο αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά επίδικα και η εμπέδωση ενός κλίματος φόβου που προσομοιάζει σε πρακτικές ακροδεξιάς και παρακρατικής τρομοκρατίας.

Αναφορικά με τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ., η ανακοίνωση εγκαλεί την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί συνειδητά κλίμα ενός νέου εμφυλίου και υλοποιεί μια στρατηγική έντασης και διχασμού, απαξιώνοντας παράλληλα τους κοινωνικούς αγώνες, ενώ κατηγορεί τη σημερινή ηγεσία του κόμματος ότι αισθάνεται και συμπεριφέρεται ως συγγενής δύναμη της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα θέτει το ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ επιλέγουν το ρόλο του κομπάρσου στην ακροδεξιά κατρακύλα της σημερινής κυβέρνησης. Καλεί τέλος το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να εγκαταλείψουν την προσπάθεια της πολιτικής εκμετάλλευσης και να συνειδητοποιήσουν ότι απειλείται η δημοκρατία.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζεται η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα αρραγές μέτωπο απόλυτης και κάθετης καταδίκης κάθε μορφής βίας απ' όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, καθώς και ότι η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας και ηρεμίας αποτελεί πρωταρχικό καθήκον στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και ο λαός.

Με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει όλα τα κρούσματα βίας σημειώνοντας ότι ο πρόκειται για ενέργειες που τραυματίζουν τη δημοκρατική ομαλότητα και απειλούν την κοινωνία.

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού και τρομοκράτησης του λαού κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες προσφέρουν άλλοθι για την ενεργοποίηση των μηχανισμών καταστολής εις βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Παράλληλα καλεί τα εργατικά και λαϊκά στρώματα να μην παγιδευτούν στην τεχνητά οξυμμένη δικομματικού τύπου αντιπαράθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα