Καταδικάζουν Μέρκελ και Πούτιν τις επιθέσεις στη Βοστώνη

Τα συλλυπητήρια του στον Αμερικανό ομόλογο του Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τις φονικές εκρήξεις στη Βοστόνη και του πρότεινε τη βοήθεια της Ρωσίας στην έρευνα γι' αυτό το «βάρβαρο έγκλημα».

Σε τηλεγράφημα που έστειλε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, «ο Βλαντιμίρ Πούτιν καταδικάζει αυστηρά αυτό το βάρβαρο έγκλημα και εκφράζει την πεποίθηση πως ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας

απαιτεί τον ενεργό συντονισμό των προσπαθειών όλης της διεθνούς κοινότητας», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν εξάλλου «υπογράμμισε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει σε περίπτωση ανάγκης τη βοήθειά της στην έρευνα που διεξάγεται από τις αμερικανικές αρχές».

Τον αποτροπιασμό της για την επίθεση στην Βοστόνη και την συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων «αυτής της τρομακτικής πράξης» και τους τραυματίες, εκφράζει και η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ, σε γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Καγκελαρία.

«Τίποτα δεν δικαιολογεί μια τέτοια ύπουλη επίθεση εναντίον ανθρώπων οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για μια ειρηνική αθλητική εκδήλωση», σημειώνει η κυρία Μέρκελ και εκφράζει την ελπίδα «ο δράστης ή οι δράστες να καταστεί δυνατό να λογοδοτήσουν για αυτό σύντομα».

«Βαθύτατα σοκαρισμένος» από την επίθεση στην Βοστώνη δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε και εξέφρασε την συμπάθειά του για τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.

«Ελπίζω οι έρευνες που έχουν ήδη αρχίσει να οδηγήσουν σύντομα στον εντοπισμό των υπευθύνων», δήλωσε ο κ. Βεστερβέλε και πρόσθεσε: «Κάτι που θα έπρεπε να είναι τίποτε άλλο από ένα παραδοσιακό, χαρούμενο αθλητικό γεγονός για δεκάδες χιλιάδες δρομείς και εκατοντάδες χιλιάδες θεατές, κατέληξε σε τραγωδία».

Keywords
Τυχαία Θέματα