Κασσελάκης γάμος: Παντρεύεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Νέα Υόρκη θα παντρευτούν την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ Μακμπέθ. Η ανακοίνωση έγινε με τον πλέον θεσμικό τρόπο στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη. Με αυτό τον τρόπο δικαιολόγησε και την απουσία του από το καθοδηγητικό όργανο του κόμματος, που συνεδρίασε

για πρώτη φορά υπό την προεδρία του και στην οποία συμμετείχε μέσω zoom από τις ΗΠΑ. Ο κ. Κασσελάκης δέχθηκε ευχές από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Υπενθυμίζεται ότι η απουσία του Στέφανου Κασσελάκη για το ιδιωτικό του ταξίδι στη Νέα Υόρκη την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών σχολιάστηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος μόλις εχθές δήλωσε ότι αγνοεί τον λόγο που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στις ΗΠΑ.

Το ταξίδι σχολιάστηκε και από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον Νίκο Χατζηνικολάου: «Δεν μπορεί να μη σχολιάσω το εντυπωσιακό γεγονός ότι αποφάσισε να αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες για προσωπική του υπόθεση την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Σε αυτό το σπίτι μένουν Κασσελάκης-Τάιλερ στη Νέα Υόρκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο σύντροφός του, Τάιλερ Μακμπέθ, κατά την παραμονή τους στη Νέα Υόρκη διαμένουν σε σπίτι στα προάστια της πόλης. Το σπίτι είναι περιστοιχισμένο από δέντρα και ιδιωτική λίμνη. Το κτήμα έχει δύο ακίνητα, εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ενώ υπάρχει και πισίνα. Διαθέτει ακόμη φάρμα ζώων που προσφέρει φρέσκα προϊόντα για αγορά. Σύμφωνα με το «Live News», το σπίτι διατίθεται και για ενοικίαση μέσω ΑirBnb, αντί 1.500 ευρώ τη βραδιά, και καθώς το μεγαλύτερο από τα δύο ακίνητα αυτή την εποχή είναι νοικιασμένο, Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ μένουν στο μικρότερο εξ αυτών.

Η γνωριμία και ο έρωτας

Ως προς την μέχρι στιγμής πορείας της σχέσης τους, όλα όσα θα ήθελε να γνωρίζει κάποιος για το πώς ο Στέφανος γνώρισε και ερωτεύτηκε τον Τάιλερ , περιλαμβάνονται στην εκτενέστερη συνέντευξη που έχουν δώσει οι δυο τους και αναφέρονται με λεπτομέρειες στα προσωπικά τους. Η συνέντευξη αυτή παραχωρήθηκε στο περιοδικό Antivirus τον Ιούλιο του 2023, όταν ακόμη ο κ. Κασσελάκης ήταν απλώς ένα καινούργιο πρόσωπο που πλαισίωνε τον Αλέξη Τσίπρα.

Από το συγκεκριμένο δημοσίευμα, αξίζει να μνημονευτούν, σε συνάφεια με το σημερινό γάμο, τα ακόλουθα αποσπάσματα από τις εξομολογήσεις των κ.κ. Κασσελάκη και ΜακΜπέθ: «Το πρώτο μου coming out έγινε πριν από 4 χρόνια, στα 31 μου, όταν το είπα στον Τάιλερ. Στην Αμερική, όταν είσαι 31 και κάνεις coming out, σου λένε ‘Oh my god, that’s late’ («Ω Θεέ μου, είναι αργά»). Αυτή ήταν η πρώτη φορά για μένα. Έως τότε, το ζήτημα των σεξουαλικών προτιμήσεών μου το είχα θάψει. Είχα και σχέση με μια κοπέλα από τα 21 μέχρι τα 26, μετά το πανεπιστήμιο. Δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως bi, απλώς κάποιες φορές τα πράγματα είναι πιο ρευστά. Όσο όμως μεγάλωνα, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα τον προσανατολισμό μου. Μάλιστα, το οξύμωρο ήταν ότι είχα καλή σχέση με την κοπέλα. Έτσι, το 2019, πήρα την απόφαση να ζητήσω βοήθεια και να απευθυνθώ σε άτομα ψυχικής υγείας με εμπειρία στα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα.

“Έως τότε κανείς δεν ήξερε κάτι, ίσως μόνο ένας φίλος μου από το γυμνάσιο, με τον οποίο είχαμε μεγαλώσει μαζί. Κατόπιν γνώρισα τον Τάιλερ. Έπεφτα πάνω του σε διάφορα μέρη στη Νέα Υόρκη -στο γυμναστήριο, στα Starbucks, στο δρόμο, κ.λπ. Μετά από κάποια φάση που αρχίζεις να βλέπεις ένα άτομο τόσες φορές, το χαιρετάς. Κάποια στιγμή έτυχε να περπατάμε μαζί φεύγοντας από το γυμναστήριο. Εγώ δεν ήξερα τι να πω και αποφάσισα να βάλω τα ακουστικά μου. Τότε εκείνος με άγγιξε και με ρώτησε αν μένω στη γειτονιά. Και έτσι αρχίσαμε να μιλάμε.

“Δεν ήμουν καθόλου ανοιχτός με τη σεξουαλικότητα σου όταν γνωριστήκαμε, είδα όμως έναν άνθρωπο-διαμάντι από πλευράς καρδιάς και προσωπικότητας. Κάποια στιγμή και αφού κάναμε παρέα, τον θυμάμαι να προσπαθεί να με ψαρέψει. Ρώτησε τη γνώμη μου για τα παιδιά. Του απάντησα πως κάποια στιγμή θα ήθελα να κάνω. Στη συνέχεια μου εξήγησε ότι στη δική του την περίπτωση είναι κάτι που πρέπει να το σχεδιάσεις καλά. Κατάλαβα τι εννοούσε. ‘Γιατί λες μόνο για τη δική σου περίπτωση; Το ίδιο ισχύει και στη δική μου περίπτωση’ αποκρίθηκα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το είπα ανοιχτά.

“Ακόμα και πριν ξεκινήσουμε τη σχέση μας επίσημα ως ζευγάρι (πέρασαν δύο μήνες), τον σύστησα στους φίλους μου. Πήγε πολύ καλά. Θα έλεγα επίσης ότι πήγε εξαιρετικά όταν σύστησα τον Τάιλερ στην οικογένειά μου – για τα ελληνικά δεδομένα. Για τα αμερικανικά όχι τόσο. Το σημαντικό είναι όμως ότι οι δικοί μου το αποδέχτηκαν. Η μητέρα μου στην αρχή, αν και καθηγήτρια στην οδοντιατρική σχολή στο UPENN με εμπειρία στο diversity training, είχε την αντίδραση πως ‘ΟΚ, περνάς μια φάση’. Ο πατέρας μου για 2-3 εβδομάδες απλά δεν ήθελε να μιλήσει για το θέμα. Δεν ήθελε να κάνουμε καμία συζήτηση επ’ αυτού. Ευτυχώς, όμως, αυτό δεν κράτησε πολύ. Έκτοτε, λατρεύουν τον Τάιλερ, η μητέρα μου άλλο που δεν θέλει από το να κάνουμε παιδιά και να μπορεί να έρχεται να μας βοηθάει.

“Το να αποκτήσουμε παιδιά είναι κάτι που θα το θέλαμε πολύ. Έχουμε κάνει σύμφωνο συμβίωσης στην Αμερική και αυτό που σχεδιάζουμε τώρα, είναι να κάνουμε παιδιά με παρένθετη μητέρα. Όμως με στενοχωρεί ότι στην Αμερική μπορεί να κάνουμε παιδιά και οικογένεια που δεν θα αναγνωρίζεται στην Ελλάδα».

Η απόκτηση παιδιών

Ειδικά για το ζήτημα της απόκτησης τέκνων, οι απόψεις του κ. Κασσελάκη πυροδότησαν πρόσφατα θυελλώδεις αντιδράσεις. Προσωπικότητες με ευρεία αναγνώριση και επιρροή, όπως ο πρώην υπουργός κ. Θάνος Πλεύρης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κα Έλενα Ακρίτα, ο ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας μεταξύ άλλων, επέκριναν δριμύτατα τον Στέφανο Κασσελάκη. Τονίζοντας ότι η προπαραγγελία του φύλου είναι ηθικά και ιδεολογικά απαράδεκτη, επικίνδυνη, ρατσιστική κ.ο.κ. Το ίδιο και η αντίληψη των παιδιών σαν «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν» των όποιων γονέων τους. Αλλά ακόμη και η ίδια η παρένθετη κυοφορία για λογαριασμό ομόφυλων ζευγαριών απλώς δεν προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία.

Η επίμαχη δήλωση του κ. Κασσελάκη έγινε στο πλαίσιο εκ βαθέων και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξής του στον Σταύρο Θεοδωράκη. Με τα δικά του λόγια κατά λέξη, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε τότε ότι «μπορεί κάποιος να κοιτάει με στραβά μάτια, αλλά στο τέλος της μέρας ξέρουμε ποιοι είμαστε. Θεωρώ ότι είμαστε ήδη οικογένεια. Ο Τάιλερ και εγώ θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας. Θέλουμε να αποκτήσουμε δύο αγόρια, τον Απόλλωνα και τον Ηλία.

Με παρένθετη μητέρα. Θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό ότι άλλα ζευγάρια επιλέγουν την υιοθεσία και στα μάτια μου είναι εξίσου οικογένειες. Μιλάμε για ζωές του κόσμου. Πρέπει επιτέλους να το καταλάβει η κυβέρνηση». Πάντως, στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε με έκδηλη τρυφερότητα στον κ. ΜακΜπέθ: «Είμαστε ήδη οικογένεια με τον Τάιλερ. Οικογένεια γίνεσαι όταν έχεις έναν συνάνθρωπο με τον οποίο ευθυγραμμίζεσαι ψυχολογικά, αξιακά και δημιουργείς το οικοσύστημά σου. Δύο άνθρωποι που επιλέγουν την αγάπη, είναι οικογένεια. Η αγάπη κάνει την οικογένεια».

Keywords
συριζα, γαμος, νέα, ηπα, live, news, τσιπρας, συγκεκριμένο, god, ελλαδα, επιρροή, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, το θεμα, ακινητα, γνωμη, ευχες, ηπα, θεμα, μητερα, πλαισιο, ρωτησε, υιοθεσια, αγαπη, αγορα, ακουστικα, αξιζει, αμερικη, απλα, ατομο, εβδομαδες, βοηθεια, βραδια, γεγονος, γειτονια, γινεσαι, γνωριμια, δεντρα, δηλωση, δικη, δωσει, εγινε, ευρω, ειπε, υπαρχει, ενοικιαση, επιρροή, εποχη, ερχεται, ζευγαρια, ζωων, ιδια, ιδιο, ηνωμενες πολιτειες, υποθεση, ισχυει, θεε μου, εικονα, κτημα, κυοφορια, λεπτομερειες, λογια, λογο, ματια, νεα υορκη, νικο, οδοντιατρικη, οικογενεια, οξυμωρο, παιδια, πεμπτη, πισινα, πλευρης, σεξουαλικοτητα, συγκεκριμένο, συζητηση, συνεχεια, σπιτι, φαρμα, φευγοντας, φορα, χατζηνικολαου, ψυχολογικα, αγορια, δημητρης, ελληνικα, god, κοπελα, ταξιδι, θεματα, υγειας, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα