«Καρφιά» Ντάισελμπλουμ για τη στάση της Αγγλίας εν όψει Brexit(video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Η στάση της αγγλικής κυβέρνησης στις συνομιλίες για την έξοδο από την Ε.Ε. δείχνει ότι η εν λόγω διαδικασία δεν θα είναι ομαλή και συντεταγμένη». Αυτό δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Μπορεί να είναι ομαλή και μπορεί να είναι συντεταγμένη, αλλά νομίζω ότι απαιτεί μια διαφορετική αντιμετώπιση από την πλευρά της αγγλικής κυβέρνησης, διότι τα πράγματα που ακούω μέχρι στιγμής δεν συνάδουν με κάτι

ομαλό και συντεταγμένο», είπε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ εξάλλου υποστήριξε ότι η Αγγλία θέλει τα οφέλη της Ε.Ε. χωρίς να αναλάβει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτά.

«Εάν η Αγγλία θέλει να έχει πλήρη πρόσβαση στην εσωτερική αγορά, τότε θα πρέπει να αποδεχθεί τους κανόνες και τις ρυθμίσεις που συνοδεύουν την εσωτερική αγορά», δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. με τη συμμετοχή του Άγγλου υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

Ερωτηθείς για το εάν η Αγγλία θέλει «και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο», ο Ολλανδός υπ. Οικονομικών απάντησε: «Ήθελα να αποφύγω αυτό το κλισέ, αλλά έχετε δίκιο».

Το άρθρο «Καρφιά» Ντάισελμπλουμ για τη στάση της Αγγλίας εν όψει Brexit(video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα